Antena Meniu Search
x

MAI face peste 2.800 de ANGAJĂRI! Iată ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Ministerul de interne face angajări în Poliţie! MAI scoate la concurs peste 2.800 de locuri pentru admiterea făcută în premieră în luna ianuarie 2018.

Ministerul de interne face angajări în Poliţie! MAI scoate la concurs peste 2.800 de locuri pentru admiterea făcută în premieră în luna ianuarie 2018.

"În conformitate cu pachetul de măsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în şcolile de agenţi şi subofiţeri. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră", reiese dintr-un comunicat transmis de către Ministerul Afacerilor Interne.

Angajări în Poliţie! Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru angajare în Poliţie

Pe acelaşi subiect

Fiecare şcoală postliceală a ministerului va organiza concursul de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei unităţi.

Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.

"Recrutarea candidaţilor se realizează, în funcţie de domiciliu, respectiv reşedinţa acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităţilor teritoriale şi centrale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidaţi la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidaţii depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Angajări în Poliţie! Admitere la instituţiile MAI în ianuarie 2018

  • Au fost aprobate 2.880 de locuri la şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, în anul școlar 2017-2018, sesiunea de admitere ianuarie 2018 prin dispoziția DGMRU nr. II/19146 din 10.10.2017.
  • Repartiția locurilor pe unități de învățământ
  • Durata studiilor 1 an.
  • Concursurile de admitere vor avea loc în perioada 13–21 ianuarie 2018, conform graficelor/calendarelor ce urmează a fi mediatizate de către unitățile de învățământ.
  • Probele eliminatorii: vizita medicală, test psihologic și probele de aptitudini fizice.
  • Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris, susținut la aceeași dată, 20 ianuarie 2018, comun la toate școlile, cu excepția Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești.

Acestea sunt școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri;
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri;
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri;
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri.

Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale și teritoriale, potrivit specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în funcție de domiciliul sau reședința înscrisă în cartea de identitate.

Cererile-tip de înscriere se depun de candidați la unitățile de recrutare până la data de 5 decembrie 2017.

RECOMANDARE - ANGAJĂRI ÎN POLIŢIE. MAI vrea să angajeze 15.000 de oameni până la finalul lui 2019

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » MAI face peste 2.800 de ANGAJĂRI! Iată ce condiţii trebuie să îndeplineşti