Antena Meniu Search
x

IMAGINI DE COŞMAR în Arad! Catedrala a rămas fără CRUCE, iar o biserică monument stă să se PRĂBUŞEASCĂ. Vântul a dislocat turla, iar crucea a pătruns prin acoperiş

Fenomenele meteo extreme au făcut prăpăd, ieri seară, în toată jumătatea de vest a ţării. Furtuna violentă a ucis opt oameni, a rănit alte câteva zeci, a distrus clădiri, paralizat traficul, a pus la pământ o mulţime de copaci şi zeci de localităţi au rămas fără curent electric.

Fenomenele meteo extreme au făcut prăpăd, ieri seară, în jumătatea de vest a ţării. Furtuna violentă a ucis opt oameni, a rănit alte câteva zeci, a distrus clădiri, paralizat traficul, a pus la pământ o mulţime de copaci şi zeci de localităţi au rămas fără curent electric.

Furtuna care a lovit aseară Aradul a cauzat, printre altele, și pagube bisericilor. 

Vântul a smuls pur şi simplu una dintre crucile de pe turlele Catedralei Ortodoxe Veche din Municipiu. Potrivit Arhiepiscopiei Aradului, crucea a fost ruptă, însă se vor face noi verificări pentru a se vedea dacă nu există și alte pagube. 

Urgia a făcut prăpăd şi în localitatea arădeană Sâmbăteni, acolo unde o biserică veche de 150 de ani a fost frav avariată şi stă să se prăbuşească.

Rafalele au dislocat pur si simplu una dintre turlele bisericii, iar crucea a pătruns prin acoperiş, provocand o spărtură considerbilă. 

Grinzile de susţinere au fost rupte sub greutatea turlei căzute, iar acum enoriaşii nu mai pot intra în lăcaşul de cult pentru că există pericolul să se prabuşească.

Biserica a fost construită în 1846.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » IMAGINI DE COŞMAR în Arad! Catedrala a rămas fără CRUCE, iar o biserică monument stă să se PRĂBUŞEASCĂ. Vântul a dislocat turla, iar crucea a pătruns prin acoperiş