Antena Meniu Search
x

Video Jandarmeria Română a împlinit 174 de ani de la înfiinţare. La Reşiţa, evenimentul a fost celebrat cu defilări şi exerciţii demonstrative

Jandarmeria Română a sărbătorit ieri 174 de ani de la înfiinţare. La Reşiţa, evenimentul a fost celebrat cu defilare, dar şi cu exerciţii demonstrative din partea forţelor de ordine. Oaspeţii au fost sute de copii, dar şi adulţi, care s-au bucurat să vadă ce înseamnă o zi din viaţa unui jandarm.

de Vali Popovici

la 04.04.2024, 10:26

Vezi și

Curtea Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin s-a transformat într-un loc imens de joacă, unde sute de copii au participat la întreceri sportive, ture cu tiroliana şi exerciţii demonstrative.

Jandarmeria Română a împlinit 174 de ani de la înfiinţare

Reporter-copil: Ai vrea să fii jandarm?

- Da.

- Ce fac jandarmii?

- Apăra ţara noastră, România. Jandarmii prind oamenii care fac într-una rele şi au grijă de oameni ca să nu aibă deloc probleme.

Iar jandarmii bucătari s-au întrecut în cadrul unui concurs gastronomic. Iar meniul zilei a fost - gulaş la ceaun.

Col. Ciprian Petrișor - inspector șef IJJ Caraș-Severin: După cum aţi vazut, curtea a fost plină de copilaşi. Am avut peste zece ateliere in care am prezentat aspecte relevante din activitatea jandarmilor.

Ziua Jandarmeriei este marcată în fiecare an, pe 3 aprilie, dată la care, în 1850, domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a semnat actul de înfiinţare a structurii de ordine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Jandarmeria Română a împlinit 174 de ani de la înfiinţare. La Reşiţa, evenimentul a fost celebrat cu defilări şi exerciţii demonstrative