Video Medici de la Spitalul Județean Ploiești, acuzați că luau mită pentru a acorda concedii medicale fictive. Paznicul ar fi intermediat șpăgile
Mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt acuzaţi că acceptau spăgi pentru a elibera documentele necesare unui concediu medical.Totul ar fi fost manageriat chiar de paznicul instituţiei, care îşi lua şi el partea de bani în toată această ilegalitate.
Toate aceste date, dar și modul în care funcționa caracatița din interiorul UPU a Spitalului Județean Ploiești, au ieșit la iveală după ce agentul de pază, care se pare că era liderul acestei grupări, a făcut un acord de recunoaștere cu procurorii. Persoanele care solicitau concedii medicale, ori aveau nevoie să fie consultate rapid de medici în cadrul UPU Ploiești, trebuiau să dea șpagă.
Paznicul era liderul rețelei de infirmiere, brancardieri și medici
Banii ajungeau la angajatul firmei de pază, care intermedia toate discuțiile și mai apoi împărțeau sumele primite cu medicii și asistentele.
Anchetatorii au putut să probeze activitatea infracțională după ce au fost realizate mai multe interceptări autorizate, în perioada 2016 - 2018. Așa s-a descoperit că paznicul de la Spitalul din Ploiești era sunat de către mai multe persoane, pentru a li se facilita obținerea de concedii medicale, fără ca așa zișii pacienți să aibă vreo patologie în acest sens.
Agentul de pază lua legătura mai departe cu ceilalți implicați în rețea, fie că vorbim despre asistente, brancardieri ori medici, pentru a rezolva aceste cereri.
Au fost extinse cercetările și audiați mai mulți medici, care au declarat, însă, că nu își mai amintesc astfel de fapte, având în vedere timpul trecut de la data la care se petreceau ilegalitățile. Agentul de pază a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul societății pentru o perioadă de 80 de zile. Sentinaț Tribunalului Prahova nu este definitivă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰