Antena Meniu Search
x

OPT metode prin care BANII aduc fericirea

„Banii n-aduc fericirea” este o zicală ce ține de domeniul trecutului. Acum, lucrurile stau total diferit

„Banii n-aduc fericirea” este o zicală ce ține de domeniul trecutului. Acum, lucrurile stau total diferit

Un studiu recent notează faptul că „banii le permit oamenilor să facă ceea ce îşi doresc, să petreacă în compania prietenilor şi a familiei şi să îşi controleze natura activităţilor zilnice”. Astfel, studiul arată faptul că banii ne oferă ocazia de a fi... fericiți.

Din nefericire, banii nu au aduc fericirea atunci când oamenii au tendința de a cheltui prea mult pe lucruri despre care cred că i-ar face fericiți, dar care în final se dovedesc a fi inutile.

Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să urmăm opt pași simpli:

1. Cumpără experienţe, nu lucruri

Experiențele unice îi determină pe oameni să fie mai fericiți decât obiectele care, la un anumit moment dat, se învechesc. Experiențele vor furniza fericire prin amintirile acumulate.

2. Ajută-i pe alţii

Studiul subliniază că astfel de cheltuieli cu scop sociale au un „impact surprinzător de puternic asupra relaţiilor sociale care sunt critice pentru atingerea fericirii”.

3. Cumpără multe plăceri mai mici

Decât să ne obişnuim cu cele mai mari plăceri pe care le pot cumpăra banii, precum maşinile sport sau vacanţe în insule exotice, mai bine investim în plăceri mici.

4. Cumpără mai puţine asigurări

Fericirea adusă de achiziţionarea unor noi lucri este mai mare decât dezamăgirea adusă de pierderea lor. Cu toate acestea, studiul nu încurajează renunţarea la asigurările de sănătate sau cele pentru casă, ci la acele asigurări create pentru lucruri mici şi nu atât de însemnate sau valoroase.

5. Plăteşte acum şi consumă mai târziu

Atunci când plătim pentru un serviciu care va fi disponibil ulterior, anticipăm venirea acestuia iar această aşteptare creşte gradul de fericire atunci când, în sfârşit, avem obiectul în cauză.

6. Gândeşte-te la lucrurile pe care omiţi să le iei în calcul

Când ne gândim la o casă de vacanţă nu trebuie să ne imaginăm doar cât de frumoasă va fi ci şi la cheltuieli, ţânţari şi alte lucruri realiste. În acest fel putem vedea toate aspectele legate de bunul achiziţionat, având mai puţine şanse de a fi dezamăgiţi de acesta la cumpărare.

7. Feriţi-vă de comparaţii

„Prin alterarea contextului psihologic în care se iau deciziile, compararea produselor înainte de cumpărare poate atrage atenţia consumatorilor de la atributele unui produs care sunt esenţiale pentru fericirea cumpărătorului”, arată studiul.

8. Urmează turma în locul propriei tale păreri

„Cel mai bun mod prin care putem estima cât de mult ne vom bucura de un anumit lucru este să urmărim cât de satisfăcuţi sunt alţi cumpărători care au folosit deja produsul” spun specialiștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » OPT metode prin care BANII aduc fericirea