Antena Meniu Search
x

Serviciul de Urgenţă 112 împlineşte 15 ani. Cele mai amuzante apeluri date de români

Serviciul Unic de Urgenţă 112 împlineşte, astăzi, 11 februarie, 15 ani de activitate. În toţi aceşti 15 ani, operatorii 112 au primit milioane de apeluri.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 11.02.2019, 11:19

Serviciul de Urgenţă 112 împlineşte 15 ani. Cele mai amuzante apeluri
Serviciul de Urgenţă 112 împlineşte 15 ani. Cele mai amuzante apeluri - Arhivă

Serviciul Unic de Urgenţă 112 împlineşte, astăzi, 11 februarie, 15 ani de activitate. În toţi aceşti 15 ani, operatorii 112 au primit milioane de apeluri.

Dintre milioanele de apeluri, Poliţia Română a încercat să adune, astăzi, unele dintre cele mai amuzante solicitări ale românilor.

Pe lângă apelurile false care pun pe jar autorităţile şi care se pedepsesc cu amenzi între 500 şi 1.000 de lei, românii inventivi au sunat la 112 pentru arestarea unor găini, pedepsirea unui soţ care nu îşi face datoria faţă de soţie şi multe altele.

Poliţia Română a întocmit o listă cu astfel de apeluri, cu ocazia împlinirii a 15 ani a numărul unic de urgenţă 112:

Pe acelaşi subiect

- 'Am 80 de ani și vă rog să facem împreună o pândă sub remorca din fața casei. Poate așa reușim să o prindem pe amanta soțului. Nu e mai tânără decât mine. Are 85 de ani, dar...';

- 'Bărbatul meu nu vrea să își facă datoria de soț. Credeți că mă puteți ajuta în acest sens?';

- 'Am nevoie să mă deplasez urgent într-un loc. Știu că Poliția vine mai repede decât taxi-ul. Mă puteți ajuta, vă rog?';

- 'Un parapantist este în pericol. Se află la o înălțime foarte mare! Vă rog să îl ajutați!!!';

- 'Am nevoie de sprijin! Găinile vecinului au intrat la mine în curte';

- 'Nu am nicio urgență. Am sunat la 112 pentru că aici mi se vorbește frumos';

Pe cât de amuzante sunt aceste apeluri, pe atât de periculoase sunt pentru oamenii care au cu adevărat nevoie de ajutor.

'Sunăm la 112 doar dacă suntem în pericol și avem nevoie de intervenția autorităților! Polițiști, pompieri, medici... Pentru deplasări urgente, pentru traseul găinilor sau pentru o vorbă bună există întotdeauna cineva din proximitate care să ne ajute. Poate chiar polițistul de proximitate, în limita competențelor lui, evident. Nu uitați! Apelarea abuzivă ori alertarea falsă, prin utilizarea numărului de urgență 112, este contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei', se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Serviciul de Urgenţă 112 împlineşte 15 ani. Cele mai amuzante apeluri date de români