Antena Meniu Search
x

Tânăr rănit de un cal, în timpul unei curse tradiționale organizată de Bobotează. Animalul a scăpat de sub control și a intrat în mulțimea de oameni

Incident grav în Prahova. Un tânăr a ajuns la spital, după ce a fost rănit de un cal. Animalul a scăpat de sub control în timpul festivității Botezul cailor, care are loc, în fiecare an, în ziua de Bobotează, în localitatea prahoveană Pietroşani, a intrat în mulțime și l-a rănit pe băiat, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 15:18

Tânăr rănit de un cal, în timp unei curse tradiționale organizată de Bobotează. Animalul a scăpat de sub control și a intrat într-o mulțime
Tânăr rănit de un cal, în timp unei curse tradiționale organizată de Bobotează. Animalul a scăpat de sub control și a intrat într-o mulțime - Profimedia (poză ilustrativă)

Incidentul s-a produs pe un islaz din satul Pietroşani, comuna Puchenii Mari, unde în fiecare an, de Bobotează, sute de oameni de strâng pentru a participa la sărbătoarea Botezul cailor. Proprietarii de cabaline îşi aduc animalele pe islaz, unde sunt stropite cu agheasmă de către preoţi.

Tânărul, rănit de un cal care a scăpat de sub control

La festivităţi participă nu doar cei care deţin cai, sute de persoane asistând la sărbătoarea care are loc pe islaz, întrucât în cadrul ceremoniei au loc şi concursuri de frumuseţe sau viteză, unde cei care doresc se înscriu cu caii lor. 

În timpul uneia dintre probe, un cal a fost scăpat de sub control şi a intrat în mulţimea care asista pe margine, rănind un bărbat. 

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova au declarat că victima, un tânăr de 21 de ani, a suferit un traumatism la antebraţul drept. El a fost dus la spital de către un echipaj medical.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Evenimente » Tânăr rănit de un cal, în timpul unei curse tradiționale organizată de Bobotează. Animalul a scăpat de sub control și a intrat în mulțimea de oameni