Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Transfăgărăşanul, închis opt luni pe an din cauza pericolelor. Hotelierii din zonă au dat în judecată Compania de Drumuri

Avem un drum considerat drept unul dintre cele mai frumoase din lume. Însă îl ţinem închis opt luni pe an, pentru că nu ştim să îi protejăm pe turişti. O spun hotelierii din zona Transfăgărăşan!

de Redactia Observator

la 29.05.2018 , 22:33

Avem un drum considerat drept unul dintre cele mai frumoase din lume. Însă îl ţinem închis opt luni pe an, pentru că nu ştim să îi protejăm pe turişti. O spun hotelierii din zona Transfăgărăşan!

Străinii numesc Transfăgărăşanul cel mai spectaculos drum din lume, dar noi îl ţinem închis opt luni pe an pentru că nu găsim soluţii să-l facem sigur pentru turişti. În weekend, o avalanşă de pietre şi zăpadă a rănit o femeie care încerca să facă o fotografie într-o zonă închisă circulaţiei. Acelaşi pericol există şi în zonele deschise turiştilor, pentru că nu există plase de siguranţă, avertizează hotelierii din zonă, care au dat în judecată Compania Naţională de Drumuri.

Au fost şi astăzi turişti care au vrut să urce spre tunelul ce duce la Bâlea Lac. Bariera a fost reparată, după ce duminică o femeie a fost rănită de pietrele căzute de pe versanţi, în timp ce făcea o fotografie. Intrase pe segmentul de drum, cuprins între kilometrii 104 şi 131, care este închis circulaţiei, opt luni pe an. Oamenii veniţi astăzi de la sute de kilometri distanţă să vadă cel mai spectaculos traseu alpin din România sunt revoltaţi de decizia autorităţilor. 

Vezi și

NICOLAE BĂLĂŞESCU, om de afaceri din zonă

Vin foarte multi turisti dn alte tari sa vada Transgarasanul, frumuusetile Romaniei, iar noi cu ce ii asteptam? Cu o bariera?

15 oameni de afaceri din zonă au dat în judecată Compania Naţională de Drumuri pentru că ţine închis un drum care este o mină de aur pentru turismul din România. Spre Lacul Bâlea se poate ajunge dinspre Curtea de Argeş doar din iulie până la sfârşitul lunii octombrie. Aproape 2000 de maşini îl străbat atunci. Drumarii susţin că  zona este periculoasă iarna din cauza avalanşelor şi a căderilor de pietre. Oamenii locului spun însă că pericolul e pe întreg drumul, în orice anotimp, şi că plasele de protecţie ar rezolva problema. 

CONSTANTIN METEHOIU, om de afaceri din zonă

Cu mici eforturi, se poate tine deschis pana la 30 decembrie. E este esential pentru zona. Yona asta e moarta atata timp cat Trasfagarasanul e mort. 

ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt la CNAIR:

Cel mai mare pericol vine de pe versanţi care nu pot fi stabilizaţi cu niciun tip de tehnologie în acest moment, astfel încât 12 luni pe an să se circule. Poţi să te trezeşti că în afară de bolovani şi trunchiuri de copaci cum este acum vom avea toate acestea învelite în plasă. 

Compania Naţională de Drumuri are în plan un proiect de reamenajare a Transfăgărăşanului cu bani europeni. Proiectul ar putea începe, însă, peste câţiva ani. 

Drumul spre Lacul Bălea, dinspre Cabana Capra, va fi deschis oficial la 1 iulie. 

Transfăgărăşanul este închis, anual, între 1 noiembrie şi 1 iulie, între kilometrul 104 (Piscu Negru) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Pentru alegerile parlamentare, vă organizați programul astfel încât să vă asigurați că mergeți la vot?
Observator » Evenimente » Transfăgărăşanul, închis opt luni pe an din cauza pericolelor. Hotelierii din zonă au dat în judecată Compania de Drumuri