Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reacţia lui Bolojan după înscrierea lui Eduard Hellvig în PNL. "Respectul în partid nu se câştigă prin prietenia cu cineva"

Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, marţi, că reînscrierea lui Eduard Hellvig în partid este binevenită, punctând că orice om care are o expertiză într-un domeniu trebuie să fie valorificat. În plus, dacă România dă un semnal extern de comportament imprevizibil, înseamnă, în fapt, niște efecte economice foarte puternice, spune Ilie Bolojan, întrebat ce s-ar întâmpla dacă președintele țării devine Călin Georgescu.

de Redactia Observator

la 26.11.2024 , 22:08

Bolojan: Înscrierea lui Eduard Hellvig în PNL este binevenită Bolojan: Înscrierea lui Eduard Hellvig în PNL este binevenită - Profimedia

"Înscrierea domnului Eduard Hellvig este binevenită, am discutat cu dânsul această chestiune şi cred că orice om care are o expertiză într-un domeniu trebuie să fie valorificat, în condiţiile în care este posibil, de către organizaţiile politice", a afirmat Bolojan, într-o conferinţă de presă la sediul central al PNL.

Întrebat dacă Hellvig se va alătura echipei sale de conducere, Ilie Bolojan a afirmat: "Nu am discutat această chestiune, dar cred că înscrierea lui a doua zi după ce s-a schimbat conducerea PNL este de bun augur".

Potrivit liderului PNL, partidul este mobilizat în campania electorală. "Le-am spus un lucru foarte deschis colegilor: nu trebuie să fii un preşedinte PNL, nu trebuie să fii preşedinte de organizaţie ca să ocupi nu ştiu ce funcţii. Respectul în partid nu se câştigă prin prietenia cu cineva care poate decide ceva şi, cât timp voi fi preşedinte, se va decide prin rezultatele pe care le ai, prin performanţă şi prin profesionalism", a transmis Bolojan.

Articolul continuă după reclamă

Fostul director al SRI Eduard Hellvig a anunţat marţi că s-a reînscris în PNL, precizând că nu candidează pentru nicio funcţie.

Pe acelaşi subiect

Bolojan: "Suntem dependenți de sistemul bancar internațional"

Ilie Bolojan a fost întrebat ce s-ar întâmpla și cât de mare ar fi pericolul dacă alegerile prezidențiale din turul al doilea vor fi câștigate de Călin Georgescu.

"Va trebui o mobilizare serioasă, în așa fel încât doamna Lasconi să câștige. Orice fel de câștig care înseamnă că România dă un semnal extern de comportament imprevizibil înseamnă, în fapt, niște efecte economice, în primul rând, foarte puternice, pentru că acum nu mai suntem izolați, suntem dependenți de știri pentru a stabili cotația la burse, și atunci când știrile sunt, într-un fel, bursele scad. Suntem dependenți de sistemul bancar internațional, și dacă nu există încredere într-o țară, cresc dobânzile, cresc costurile, și banii pe care-i are guvernul, pe care-i distribuie, rămân mult mai puțini, și deci sunt niște efecte care înseamnă dezechilibre economice majore și costuri suplimentare", spune Ilie Bolojan, la Digi 24.

Președintele interimar al PNL spune că această lume politică actuală, "dacă nu a făcut ceea ce trebuie, a ținut România pe direcția bună, direcția pro-occidentală și zona de NATO". El a reafirmat că PNL o va susține pe Elena Lasconi în turul 2, chiar dacă "valorile noastre, ale PNL, în foarte multe locuri sunt diferite de ale USR".

PNL nu ar face o majoritate cu AUR

Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan a declarat că, în cazul în care va ajunge premierul României, nu va face o majoritate cu AUR. El a îndemnat partidele politice să nu se mai înjure în această perioadă şi s-a referit la reformele de care România are nevoie.

”Cu siguranţă, după votul de duminică, va ieşi un Parlament care, foarte probabil, va fi destul de fracturat, aşa cum arată şi votul din primul tur şi este evident că pentru o direcţie normală proeuropeană a României, o drecţie de modernizare nu e de gândit că vom face o majoritate cu AUR, de exemplu, care este unul dintre partidele care cu siguranţă vor intra în Parlament”, a declarat Ilie Bolojan.

Bolojan a îndemnat politicienii de la partidele politice să nu se mai înjure între ei, ci să vină cu soluţii de reformare a României. ”Lumea politică, care a administrat până acum România, în aceşti 20 de ani, are o responsabilitate majoră în acest vot al românilor. Pentru că în condiţiile în care dezamăgeşti, promiţi, nu îţi respecţi angajamentele, vă daţi seama că oamenii au tendinţa să voteze împotrivă, un vot de protest. Şi atunci va fi o responsabilitate foarte mare pentru partidele politice care au responsabilitatea să ducă România în direcţia bună, să aibă, inclusiv în această perioadă de câteva zile, un comportament în care a se înjura pe ele unele pe altele, nu aduce nimic, nu face decât să confirme părerile celorlalţi. Să vină fiecare cu soluţii, cum văd ei rezolvarea problemelor reale ale României şi după aceste alegeri, funcţie de votul pe care fiecare le va primi, să gândească o majoritate care să funcţioneze pentru România, să facă reforme, să creeze condiţii pentru dezvoltare”, a mai spus Bolojan.

Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat marţi că, după toate lucrurile care s-au întâmplat, crede că putem avea un Parlament pulverizat, el arătând că dacă în aceşti ani a fost un câştig, a fost că am avut o stabilitate iar cazul Bulgariei nu este de recomandat şi speră ca România să nu ajungă acolo.

Apel la partidele politice din România

Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan a făcut un apel la partidele politice din România să nu se mai atace şi să se trezească la realitate. El a precizat că, din cauza faptului că partidele nu au creat echipe puternice cu candidaţi care să aibă credibilitate, s-a ajuns în situaţia în care principalii competitori să nu depăşească 25 la sută.

”Partidele politice vor trebui să se obişnuiască, foarte probabil, să lucreze unele cu altele, dacă vor sta, să spunem, alături, cum este cazul PNL şi PSD care trebuie să asigure funcţionarea ţării, pentru că avem alegeri duminică şi săptămâna următoare, dar vor fi foarte contondenţi în alegeri. Dacă USR atacă PNL în această peroadă, dar se doreşte ca în turul doi să existe o aliniere a tuturor forţelor pentru doamna Lasconi, însemană că nu înţelegem ce vrem. Şi oamenii nu mai înţeleg, fiecare are nişte valori, nişte proiecte de făcut. Dacă nu va exista o trezire la realitate... vă rog să vă gândiţi că lucrurile puteau să arate foarte rău. Inclusiv  fragmentarea votului din primul tur, ne-a dus la o numărătoare până în ultima clipă. Putea să fie altfel. Deci fracturarea acestor forţe pro-modernizare a însemnat un rezultat foarte riscant”, a declarat Ilie Bolojan.

Bolojan a mai spus că lumea politică este responsabilă pentru scăderea calităţii din acest domeniu. ”Lipsa partidelor de a-şi crea echipe puternice în care să îşi promoveze candidaţi care să aibă credibilitate şi notorietate ne-a dus în situaţia ca niciun partid să nu aibă o persoană care să depăşească 25 la sută. Niciodată nu s-a întâmplat în România ca la alegerile prezidenţiale să nu fie un chalenger şi cineva care să aibă un vot detaşat. Lumea politică are o mare responsabilitate pentru scăderea calităţii, pentru faptul că nu a făcut ce le-a promis românilor şi pentru scăderea  de credibilitate. Şi atunci efectul este clar: votul împotrivă”, a adăugat Bolojan.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă păstrați susținerea pentru același candidat la reluarea alegerilor prezidențiale?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Reacţia lui Bolojan după înscrierea lui Eduard Hellvig în PNL. "Respectul în partid nu se câştigă prin prietenia cu cineva"