Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un băiat din Botoșani era să moară, după o cură în care a slăbit 50 de kg într-un an. Inima abia îi mai bătea când a ajuns la Urgențe

Un adolescent de 16 ani din Botoșani a fost la un pas de moarte, după ce a ținut o cură de slăbire drastică și a pierdut aproape 50 de kilograme în doar un an. Băiatul a început să se simtă atât de rău, încât a ajuns la Urgențe în cursul zilei de luni, fiind transportat cu elicopterul la Iași pentru tratament de specialitate. Inima abia îi mai bătea.

de Redactia Observator

la 26.10.2022 , 11:40

ambulanță SMURD
Un băiat din Botoșani era să moară, după o cură în care a slăbit 50 de kg. Inima abia îi mai bătea când a ajuns la Urgențe - Shutterstock (arhivă)

Potrivit monitorulbt.ro, băiatul abia se mai ținea pe picioare, obosea foarte repede și amețea constant atunci când a ajuns la spital. Peielea de pe corp îi era foarte lăsată și avea un aspect îmbătrânit, ceea ce i-a șocat pe medicii botoșăneni. Ulterior, cadrele medicale au aflat şi o posibilă explicaţie pentru starea lui.

Adolescentul încercase o cură de slăbire drastică, nemulțumit de faptul că acum un an cântărea aproape 100 de kilograme. Acesta nu a precizat clar în ce consta dieta lui, însă cert este că ajunsese la o greutate de 50 de kilograme în doar 12 luni, iar procesul i-a afectat mușchiul inimii, pe lângă celelalte organe. 

Băiatul a fost transferat de urgență la Iași cu bradicardie și efizem, după cura de slăbire extremă

Articolul continuă după reclamă

Medicii din Botoșani au decis transferul lui imediat la Iaşi, din cauza faptului că era într-o stare gravă și avea nevoie de tratament complex.

"Pacientul a ajuns la spital în stare gravă. Acuza lipsa de echilibru, însă la analize au apărut foarte multe afecțiuni. Prezenta lichid intraperitoneal, lichid în zona muşchiului inimii, emfizem, bradicardie, adică inima îi bătea foarte rar. Avea chiar şi 40 de bătăi pe minut, în condiţiile în care normal ar fi 90-110. A fost trimis la Iaşi, fiind solicitat elicopterul SMURD", a declarat un asistent din cadrul Serviciului Județean de Ambulanţă.

Aeronava medicală a fost trimisă de la Iaşi pe terenul UM 01189, unde copilul a fost adus de ambulanţa cu medic al SMURD. Tânărul a fost transferat de elicopter la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, medicii urmând să decidă conduita terapeutică. Specialiștii nu exclud ca tânărul să fi utilizat şi o serie de medicamente, teoretic prezentate ca fiind pentru slăbit, dar care în timp să îi fi afectat inima foarte mult.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Un băiat din Botoșani era să moară, după o cură în care a slăbit 50 de kg într-un an. Inima abia îi mai bătea când a ajuns la Urgențe