Antena Meniu Search
x

A fost crestin, dar a trecut la islamism! Atacatorul din Londra, un student eminent

Mass-media din Marea Britanie l-a identificat pe presupusul asasin din Londra. Este Michael "Mujaheed» Olumide Adebolajo, un nigerian de 28 de ani, care are legaturi cu un grup islamist

Potrivit BBC, Adebolajo provine dintr-o familie crestina si s-a convertit la Islam dupa abandonarea studiilor de sociologie, in 2001. Surse il descriu ca fiind "sclipitor si inteligent" in facultate.

Adebolajo este cel care i-a speriat pe locuitori, printr-un video transmis de ITV, in care isi justifica gestul cu un discurs de inspiratie jihadist. „Juram pe Allah cel milostiv, ca nu ne vom opri sa luptam impotriva voastra, unicul motiv pentru care am facut asta, este acela ca exista musulmani care mor in fiecare zi, moartea acestui soldat fiind ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, a sustinut acesta.

Autoritatile nu cred ca Adebolajo are legaturi cu grupul fundamentalist armat nigerian "Boko Haram", pe care expertii il considera responsabil pentru atacuri ofensive in Delta Nigerului din ultima perioada, in schimb sustina ca Adebolajo ar putea avea contacte cu gruparea "Islam 4 UK", cea care propovaduieste atacarea tarilor care au trimis soldati nin Afghanistan

Nigeria este cea mai populata tara din Africa, in care traiesc aproximativ 500 de grupuri etnice. Se estimeaza ca jumatate, concentrata in centrul si sudul tarii, este crestina, in timp ce Islamul este majoritar in jumatatea de Nord a tarii.

Foto: The Telegraph

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A fost crestin, dar a trecut la islamism! Atacatorul din Londra, un student eminent