Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Asistentă româncă din Marea Britanie: "Doar dacă nu mai poţi respira, abia atunci suni la ambulanţă"

O româncă, asistentă medicală în Anglia, povesteşte în exclusivitate pentru Observator cum tratează britanicii pandemia. Oamenii iau virusul chiar din spitale, iar cei care au făcut boala sunt consideraţi imuni. Dacă au formă uşoară de COVID 19, după şapte zile, britanicii se întorc din nou la muncă. Marea Britanie ocupă locul şase în lume la numărul de cazuri confirmate.

de Redactia Observator

la 22.04.2020 , 23:19

Mihaela Crețu, româncă stabilită în AngliaSunt convinsă că l-am luat de la pacienţi! Nu ni s-a dat niciun tratament de la nimeni. Nu ai voie să suni pe nimeni, nici măcar 111, care este un fel de serviciu de urgenţe în care doctorii îţi dau anumite sfaturi. Doar dacă nu mai poţi respira, abia atunci suni la ambulanţă.

Mihaela este de trei ani asistentă medicală într-un spital din Regat. De o săptămână este în autoizolare.

Românca este unul dintre zecile de cadre medicale din Marea Britanie pe care coronavirusul nu i-a ocolit.

Vezi și

Originară din Braşov, tânăra se consideră totuşi norocoasă. A făcut o formă uşoară a bolii. După şapte de zile de stat acasă se teme însă că va fi obligată să se întoarcă în mijlocul focarului.

Pe acelaşi subiect

Mihaela Crețu, româncă stabilită în AngliaCu toţii ne simţim neprotejaţi, nu numai eu, şi medicii, absolut toată lumea deoarece singurul echipament pe care-l avem este o mască chirurgicală, ochelari, acel vizor şi un şorţ şi mănuşi. Deci, nu avem un combinezon şi nici măcar acei ochelari nu sunt. Nu e absolut sigur deloc. S-au infectat colegi care au fost şi numai la recepţie.

Regatul Unit se apropie de 20.000 de decese

În Marea Britanie sunt peste 130 de mii de oameni confirmaţi cu Covid-19. Aproximativ 18 mii au murit din cauza coronavirusului.

Mihaela Crețu, româncă stabilită în Anglia Când am plecat din spital cred că au fost cel puţin 160 infectaţi şi încă 100 suspecţi. Pacienţii au devenit pozitivi luând din spital. Ei ce cred este că virusul se transmite prin tuse sau prin substanţe. Dar nu este aşa, este clar că se transmite şi prin aer.

Indiferent de situaţie, spune românca, opțiunea închiderii unităților medicale nu este luată în considerare.

Mădălinei Crețu, româncă stabilită în Anglia - Guvernul englez a dat o lege şi ne-au dat nişte linii. Ce spun ei este să purtăm masca chirurgicală, acei ochelari şi şorţ şi mănuşi. Chiar şi cu pacienţii pozitivi. Deci, cu asta te ajută pur şi simplu statul. Nu te ajută cu nimic mai mult de atât.

Mihaela reuşeşte să-şi ascundă teama sub un zâmbet timid. Știe că acasă o așteaptă părinții şi copilul ei.

Mădălinei Crețu, româncă stabilită în AngliaSunt speriaţi şi îngrijoraţi şi stresaţi că nu ne pot vedea, nu pot sta cu noi. La rândul meu, sunt părinte şi eu şi sunt la fel de stresată că nu-mi pot ţine copilul în braţe. Şi nu se ştie când voi ajunge acasă.

De la o zi la alta, numărul deceselor aproape s-a dublat în Marea Britanie. În Regat, e luată în calcul varianta ca mai multe restricţii să fie menţinute până la sfârşitul anului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Obişnuiţi să refolosiţi mâncarea după sărbători?
Observator » Ştiri externe » Asistentă româncă din Marea Britanie: "Doar dacă nu mai poţi respira, abia atunci suni la ambulanţă"