Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Israelul începe să inunde tunelurile din Gaza. IDF a dat asigurări SUA că nu va pune ostaticii în pericol

Război Israel - Hamas. Israelienii au informat SUA că au început să "testeze cu atenţie" inundarea unora dintre tunelurile din Gaza cu apă de mare pentru a testa capacitatea de a degrada reţeaua de tuneluri la scară mai mare, a declarat marţi un oficial american pentru CNN. 

de Redactia Observator

la 13.12.2023 , 08:39

Israelul începe să inunde tunelurile din Gaza. IDF a dat asigurări SUA că nu va pune ostaticii în pericol
Israelul începe să inunde tunelurile din Gaza. IDF a dat asigurări SUA că nu va pune ostaticii în pericol - Profimedia Images

Israelienii încă nu sunt siguri dacă va funcţiona, a spus oficialul, dar au asigurat SUA că au grijă să testeze doar în tuneluri în care nu cred că sunt ţinuţi ostatici. CNN a cerut Forţelor de Apărare ale Israelului să comenteze informaţia.

Biroul prim-ministrului israelian a declarat că în opinia sa 135 de ostatici sunt încă ţinuţi de Hamas, dintre care unii se crede că sunt cetăţeni americani.

Răspunzând unei întrebări în conferinţa de presă comună cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, preşedintele SUA Joe Biden le-a spus reporterilor că, deşi a auzit „afirmaţii” că nu există ostatici reţinuţi în prezent în acele tuneluri, administraţia sa nu a fost în măsură să confirme fără dubii acest lucru. „Ştiu că, totuşi, fiecare moarte a unui civil este o tragedie absolută”, a subliniat el.

Articolul continuă după reclamă

Armata israeliană a declarat la începutul acestei luni că a distrus cel puţin 500 de tuneluri în Gaza şi a localizat peste 800 în jurul enclavei palestiniene. IDF a declarat săptămâna trecută că multe dintre puţurile tunelului „au fost amplasate în zone civile” şi în interiorul structurilor civile.

În 2021, Hamas a susţinut că a construit tuneluri însumând 500 de kilometri sub Gaza, deşi nu este clar dacă această cifră a fost exactă sau corectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri externe » Israelul începe să inunde tunelurile din Gaza. IDF a dat asigurări SUA că nu va pune ostaticii în pericol