Antena Meniu Search
x

Martor la infernul groazei din Mariupol: În secolul 21, copiii mor de sete. Oamenii sunt acum şi înfometaţi

Oraşul lor este distrus aproape complet după zilele de bombardament fără oprire. Iar cei prinşi încă acolo trăiesc momente de coşmar. Mor de frig, sunt flămânzi şi însetaţi şi trăiesc zilnic sub ameninţarea morţii.

de Monica Palade

la 22.03.2022, 10:49

Martor la infernul groazei din Mariupol: În secolul 21, copiii mor de sete. Oamenii sunt acum şi înfometaţi - Profimedia

Victoria, o tânără în vârstă de 27 de ani, care a reușit să evadeze din orașul asediat Mariupol, din sudul Ucrainei, a povestit cum și-a lăsat familia în urmă în timp ce fugea într-un sat aflat la aproximativ 20 km (12,5 mile) distanță, scrie BBC.

„Orașul meu este absolut distrus”, spune ea, cu vocea tremurândă, în timp ce descrie cum se auzeau bombardamentele zilnice ale atacurilor rusești. "Oamenii stau în subsol, dar nici asta nu este sigur. Ei bombardează atât de mult, încât pivnițele sunt distruse".

În secolul 21, copiii mor de sete

Ucraineanca mai povesteşte că mulţi oameni nu au acces la apă şi mâncare. „Trei copii pe care îi ştiu au murit de deshidratare. Este secolul 21 şi copiii mor de sete în oraşul meu. Sunt şi înfometaţi acum”, a mai povestit Victoria.

Tânăra a mai povestit că nu poate să îi ajute pe ceilalţi membri ai familiei să părăsească Mariupol şi este disperată să îi scoată de acolo. "Voi rămâne în Ucraina și voi încerca să-mi salvez familia din Mariupol. Mariupol este viața mea, nu înțeleg de ce să părăsesc orașul meu, țara mea din cauza Rusiei", a completat femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Martor la infernul groazei din Mariupol: În secolul 21, copiii mor de sete. Oamenii sunt acum şi înfometaţi