Antena Meniu Search
x

Video Ploile torenţiale fac prăpăd în SUA. Apele au "înghiţit" Texasul: Oamenii neajutoraţi sunt blocaţi în case şi aşteaptă cu groază să fie salvaţi

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Statele Unite! Numeroase cartiere din Texas au fost inundate, iar zeci de persoane au fost evacuate din calea puhoaielor. Altele, din cauza drumurilor inaccesibile, ar mai putea aştepta zile bune ca să fie salvate. Autorităţile au fost forţate să închidă şi şcolile.

de Redactia Observator

la 04.05.2024, 09:25

Vezi și

Apele au înghiţit Texasul. Imaginile cu inundaţiile din ultimele zile arată un peisaj dezolant. În unele cartiere, apa a ajuns chiar până la ferestrele caselor, iar maşinile au fost înghiţite de puhoaie. "Doamne, intră în apă! Doamne, dumnezeule! Ieşi afară!"

Alte imagini șocante surprind momentul în care un TIR este măturat de ape pe o autostradă. Disperaţi şi panicaţi, martorii strigă la șofer să iasă mai repede din cabină. În doar câteva secunde, bărbatul reuşeşte să se salveze - iese pe geam şi se propteşte pe plafon. Localnicii sunt devastaţi. Tot ce au clădit până acum s-a dus pe apa sâmbetei. "Am crescut aici. Am mai multe amintiri decât am oriunde altundeva. Am o fetiţă de zece luni şi o soţie. Şi vreau să-mi construiesc o viaţă aici, iar asta este un dezavantaj major".

Dacă unii au fost evacuaţi la timp, alţii, încă blocaţi în propriile case, aşteaptă din moment în moment să fie salvaţi. "Această amenințare este în curs de desfășurare, iar situaţia se va înrăutăți. Nu este o inundație tipică. Este un eveniment catastrofal. Și trebuie să luăm cu toții măsurile necesare pentru a răspunde în consecință".

Din fericire, până în aceste momente, nu există victime. Însă, vremea rea va continua să se dezlănţuie şi în următoarele zile. Meteorologii americani au emis o nouă avertizare de inundații, valabilă până marți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Ploile torenţiale fac prăpăd în SUA. Apele au "înghiţit" Texasul: Oamenii neajutoraţi sunt blocaţi în case şi aşteaptă cu groază să fie salvaţi