Antena Meniu Search
x

Proteste in Europa din cauza noilor restricții

Bilanţul trist al pandemiei în Europa a ajuns la 250.000 de decese. Contagiunea s-a extins dramatic mai ales în ultimele două săptămâni. Italia, Franţa, Polonia, Grecia, Austria şi alte ţări au înregistrat, în aceste zile, recorduri ale numărului de infectări în 24 de ore. Regiunile cel mai grav afectate, supuse deja restricţiilor, par să se îndrepte spre o nouă carantină generală. În principiu, oamenii s-au resemnat, dar unii ies la proteste violente.

de Redactia Observator

la 25.10.2020, 16:52

Vezi și
  • Restricții în tot mai multe țări europene, din cauza numărului mare îmbolnăviri
  • Record de îmbolnăviri în ultimele două săptămâni din octombrie
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Zeci de mii de persoane au protestat, la Londra, faţă de restricţiile impuse pentru limitarea pandemiei. Marşul a fost iniţial autorizat, deşi adunările de mai mult de şase persoane sunt interzise. Dar poliţia a constatat că nu se respecta distanţarea socială şi le-a cerut manifestanţilor să se disperseze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ca şi la Londra, poliţia a intervenit în forţă pentru a pune capăt protestului. Acesta a coincis cu anunţul că preşedintele Poloniei a fost testat pozitiv şi a intrat în izolare.

Polonia a depăşit primul val al pandemiei cu relativ puţine infectări dar acum numărul lor a crescut vertiginos, ca şi al deceselor. Evoluţia este aceeaşi în majoritatea ţărilor europene, de la Cehia şi Belgia, cel mai sever afectate, până la Franţa, Marea Britanie, Italia sau Spania, unde va fi impusă din nou starea de alertă. Guvernele nu au de ales şi revin la restricţiile din primăvară.

O măsură adoptată de numeroase ţări europene, dar şi de pe alte continente este obligaţia călătorilor veniţi cu avionul de a prezenta, la îmbarcare, un test negativ. Presa britanică a descoperit, însă, că au apărut căi de a ocoli această obligaţie.

Certificatele de test negativ sunt vândute cu preţuri între 50 şi 150 de lire sterline şi apoi falsificate pe calculator. Desigur, asemenea infracţiuni nu pot decât să întârzie momentul, aşteptat de toţi, în care pandemia va fi învinsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Proteste in Europa din cauza noilor restricții