Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sora lui Barack Obama, atacată cu gaze lacrimogene în Kenya, în fața Parlamentului. Morți și răniți în rândul protestatarilor

Sora vitregă a fostului preşedinte american Barack Obama, Auma Obama, a fost gazată de poliţişti în timp ce participa la manifestaţii împotriva unui proiect de lege vizând creşterea taxelor în Kenya, în faţa sediului Parlamentului, la Nairobi, unde poliţia a deschis focul asupra protestatarilor, omorând şi rănind zeci de persoane, relatează Paris Match.

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 17:28

Auma Obama Sora lui Barack Obama, atacată cu gaze lacrimogene în Kenya, în fața Parlamentului. Morți și răniți în rândul protestatarilor - CNN / X

Sora fostului preşedinte american nu a fost rănită în aceste violenţe, însă a fost victima gazelor lacrimogene în timp ce acorda un interviu pentru CNN.

"Sunt aici pentru că uitaţi ce se întâmplă. Kenyeni tineri manifestează pentru drepturile lor şi suntem bombardaţi cu gaze lacrimogene. Ne gazează cu lacrimogene! Avem steaguri şi banderole, nimic altceva", a declarat ea. "Nici măcar nu mai văd", a continuat ea, în timp ce tușea și își apăra ochii de gaze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Kenyenii, nemulţumiţi deja de costul ridicat al traiului în ţară, se opun creşterii taxelor şi impozitelor care, consideră ei, le va face viaţa şi mai grea, transmite News.ro.

Pe acelaşi subiect

Proteste masive în Kenya, după decizia de a crește taxele și impozitele

Marţi, mii de manifestanţi au invadat sediul Parlamentului kenyan, după ce aleşii au adoptat creşterea impozitelor.

Aleşii au fugit din sediul Legislativului printr-un tunel, în timp ce manifestanţi luau clădirea cu asalt şi o incendiau în parte. Protestul este reprimat în mod violent de către autorităţi.

Biroul fostului preşedinte american barack Obama, contactat de The Associated Press, a declarat că nu are de făcut niciun comentariu imediat cu privire la incidentul în care a fost implicată Auma Obama sau la violenţele din Kenya.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Sora lui Barack Obama, atacată cu gaze lacrimogene în Kenya, în fața Parlamentului. Morți și răniți în rândul protestatarilor