Antena Meniu Search
x
LIVE

Summitul Donald Trump - Kim Jong Un va avea loc într-un hotel de 5 stele din Singapore

A fost ales locul unde va avea loc Summitul liderilor Statelor Unite şi Coreei de Nord. Donald Trump şi Kim Jong un se vor întâlni pe 12 iunie într-un hotel de lux din Singapore, a confirmat Casa Albă.

la 05.06.2018, 20:57
Hotelul Capella de 5 stele, de pe Insula Sentosa din Singapore
Donald Trump şi Kim Jong Un vor avea summitul în Hotelul Capella, de pe Insula Sentosa din Singapore - Wikipedia

A fost ales locul unde va avea loc Summitul liderilor Statelor Unite şi Coreei de Nord. Donald Trump şi Kim Jong un se vor întâlni pe 12 iunie într-un hotel de lux din Singapore, a confirmat Casa Albă.

Anunţul făcut de Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui Donald Trump, este o adevărată surpriză. Hotelul Capella de pe insula Sentosa din Singapore nu a mai găzduit până acum nicio întâlnire politică de înalt nivel.

Summit în hotel de 5 stele, pe o insulă de lux

Donald Trump şi Kim Jong un se vor întâlni pe 12 iunie în hotelul de 5 stele. 

Hotelul Capella a fost deschis în 2009 şi este un complex care intergrează două foste clădiri militare care datează din 1880. 

Insula Sentosa, pe care se află hotelul, este legată de Singapore printr-un pod de 710 metri, dar şi printr-o telegondolă. Staţiunea de lux de pe insulă atrage doar turiştii înstăriţi. Preţul mediu al unei vile în zonă e estimat la circa 37 de milioane de dolari.

Insula are aproximativ doi kilometri de plajă, două terenuri de golf şi găzduieşte sediul Universal Studios Singapore.

În trecut, insula a fost un rai al piraţilor şi purta numele Pulau Belakang Mati (Insula Morţii).

Măsuri de securitate stricte pentru summit

Guvernul din Singapore a anunţat deja că Insula Sentosa va fi decretată "zona unui eveniment special" între 10 - 14 iunie, decizie care dă poliţiei dreptul de a opri şi controla oamenii. Măsuri stricte de securitate au fost luate pentru a asigura buna desfăşurare a summitului.

Reuniunea a fost convenită de americani şi nord-coreeni după summitul istoric dintre Kim Jong Un şi Preşedintele Coreei de Sud. Au fost însă şi momente tensionate. Pe 24 mai, Donald Trump a anunţat că summitul a fost anulat, vorbind, printre cauze, despre "furia enormă şi ostilitatea deschisă" arătată de partea nord coreeană. Situaţia s-a îmbunătăţit însă, iar în prima zi a acestei luni, tot Donald Trump a confirmat că, totuşi, summitul cu Kim Jong Un va avea loc, pe 12 iunie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Summitul Donald Trump - Kim Jong Un va avea loc într-un hotel de 5 stele din Singapore