Antena Meniu Search
x

Trump trebuie să plătească 454 mil. $ într-un caz de fraudă civilă. Are la dispoziție 30 de zile pentru a depune contestație

Este oficial! Donald Trump este din nou bun de plată. Un judecător din New York l-a obligat ieri pe republican să plătească 454 milioane de dolari după ce a fost găsit vinovat pentru că şi-a umflat averea, în procesul civil de fraudă, intentat de procurorul general al New York-ului, Letiţia James. Fostul preşedinte are la dispoziție 30 de zile pentru a depune contestație.

de Redactia Observator

la 24.02.2024, 12:35

Vezi și

Donald Trump a fost condamnat în urmă cu o săptămână, la New York, la plata unei amenzi de aproape 355 de milioane de dolari cu privire la o serie de fraude financiare ale imperiului său imobiliar Trump Organization, iar judecătorul i-a interzis candidatului republican în alegerile prezidenţiale, într-o hotărâre fără precedent, să administreze întreprinderea timp de trei ani la New York.

Hotărârea semnată de judecătorul Arthur Engoron a fost depusă vineri în dosarul de la instanţă, la o săptămână după ce i-a găsit pe Trump, Donald Trump Jr. şi Eric Trump responsabili pentru fraudă în dosarul civil introdus de procurorul general din New York, Letita James.

Odată ce Trump şi ceilalţi au primit hotărârea, curge termenul de 30 de zile pentru ca aceştia să depună apel.

În acea perioadă, Trump va trebui să depună numerar sau o garanţie pentru a acoperi cele 355 de milioane de dolari şi o dobândă suplimentară de aproximativ 100 de milioane de dolari pe care a fost obligat să le plătească. Fiilor li s-a ordonat ca fiecare să plătească 4 milioane de dolari înapoi reprezentând câştiguri pe care le-au primit în mod necorespunzător din cauza fraudei. De asemenea, cei trei nu mai au voie să conducă o entitate de business în New York timp de mai mulţi ani. Anterior, James a postat pe X , „Sentiment de vineri: nimeni nu este mai presus de lege”.

Reprezentanţii Organizaţiei Trump nu au răspuns la întrebările referitoare cine va conduce compania, deoarece aceasta se confruntă cu provocări de conducere, în timp ce Trump face campanie pentru a obţine nominalizarea republicană pentru preşedinte între apariţiile la tribunal. Trump a promis că va face recurs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Trump trebuie să plătească 454 mil. $ într-un caz de fraudă civilă. Are la dispoziție 30 de zile pentru a depune contestație