O bază militară americană din Kenya a fost atacată de mudjahedini
Luptătorii Al-Shabab, o grupare jidahistă cu bazele în Africa de Est, au atacat o bază militară din Kenya aparținând Statelor Unite, a transmis Al Jazeera. Din primele informații, un mudjahedin s-ar fi detonat cu o mașină capcană.

Luptătorii Al-Shabab, o grupare jidahistă cu bazele în Africa de Est, au atacat o bază militară din Kenya aparținând Statelor Unite, a transmis Al Jazeera.
Baza militară, cunoscută sub numele Camp Simba, se află la granița statului Kenya cu Somalia.
Gruparea teroristă, care este afiliată cu Al Qaeda, a precizat într-un comunicat că mai multe echipamente aparținând SUA au fost distruse, însă mudjahedinii nu au pus la dispoziția presei nicio dovadă în acest sens. "Luptătorii mudjahedini au trecut pe furiș liniile inamice, au luat cu asalt baza militară și au preluat controlul asupra unei părți din ea", au transmis teroriștii.
- Americanii neagă zvonul că închid "baza militară NATO" din Alexandroupolis: "Acolo nu este nici măcar bază SUA"
- Americanii fac anchetă în România: infracțiuni de corupţie la baza militară Mihail Kogălniceanu
- Dezvăluiri despre Emmanuel Macron, într-o nouă carte biografică. Parfumul pe care preşedintele îl foloseşte...
- Trump amână cu alte 75 de zile legea care obligă TikTok să fie vândut sau interzis în SUA
- Cel mai complex ceas de mână din lume, prezentat la Geneva. Are 41 de funcții și peste 1.500 de piese
"A fost un atac dar a fost respins", a precizat Irungu Macharia, oficial de rang înalt din ținutul Lamu din Kenya, citat de AFP.
Pe Twitter au apărut zvonuri cum că un mudjahedin s-ar fi detonat într-o mașină cu explozibili, însă informația nu a fost confirmată.
Potrivit CNN, guvernukl somalez, în coordonare cu Comandamentul SUA din Africa, a efectuat săptămânile trecute mai multe atacuri aeriene asupra unor ținte Al-Shabab.
Trupele americane au început operațiunile din Camp Simba în 2017, fiind specializate pe contraterorism și securitatea granițelor.
În luna august a anului trecut baza a devenit practic una permanentă, atunci când deasupra facilității a fost arborat steagul Statelor Unite, ceea ce a însemnat, potrivit Forțelor Aeriene, o schimbare de la "operațiuni tactice la operațiuni de durată".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰