Antena Meniu Search
x

Cum s-a produs tragedia din Ungaria. Greşeala care a fost fatală pentru 9 români

7 români au pierit în accidentul grav din centrul Ungariei, într-un microbuz care a fost spulberat de un camion încărcat cu nisip. O uriaşă tragedie, care s-a produs în urma unei greşeli fatale, spun autorităţile maghiare.

Microbuzul românesc după impactul cu un camion cu nisip, în Ungaria
9 români au murit într-un accident, în centrul Ungariei, în urma impactului cu un camion - police.hu

9 români au pierit în accidentul grav din centrul Ungariei, într-un microbuz care a fost spulberat de un camion încărcat cu nisip. O uriaşă tragedie, care s-a produs în urma unei greşeli fatale, spun autorităţile maghiare.

Cei 9 români se întorceau cu microbuzul acasă, în Mureş, dinspre Slovenia. La 60 de kilometri de Budapesta, la Cegledbercel, în centrul Ungariei, a fost comisă eroarea care a dus la dezastru.

Potrivit imaginilor apărute pe reţelele de socializare, şoferul microbuzului era Live pe Facebook. Mult prea atent la telefon şi la transmisiunea pe Internet, conducătorul auto a mai comis o greşeală: de parcă nu era de ajuns, s-a angajat şi într-o depăşire şi a ajuns în faţa camionului.

Pe acelaşi subiect

Poliţia ungară, de asemenea, a transmis că şoferul român s-a angajat într-o depăşire periculoasă. Depăşirea neregulamentară a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al MAE, în urma informaţiilor pe care diplomaţii Ambasadei României din Ungaria le-au primit de la autorităţile maghiare.

"Accidentul rutier s-a petrecut la 60 km de Budapesta. Microbuzul venea spre România. Din datele pe care le au de la autorităţile ungare, microbuzul depăşea neregulamentar şi a intrat în coliziune cu un camion. Toţi cetăţenii români şi-au pierdut viaţa în accident", a declarat Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt MAE, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Paul Ciocoiu a mai precizat că MAE a convocat celula de criză, care să coordoneze eforturile de asistenţă consulară din teren.

"Pentru procedurile de repatriere vom avea mai intâi o discuţie cu familiile înainte de a lua o decizie. Avem o echipa consulară mobila care este la locul accidentului. Se aşteaptă noi informaţii de la autorităţile ungare", a precizat purtătorul de cuvânt MAE.

La locul tragediei, ziarul maghiar Blikk a fotografiat, de altfel, o maşină a Ambasadei României la Budapesta. 

"Există un protocol de colaborare cu SMURD pe o rază de 30 de km de o parte şi alta a graniţei, în situaţii excepţionale ca aceasta. Identităţile persoanelor vor fi menţionate în raportul final al autorităţilor ungare", a mai spus Paul Ciocoiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cum s-a produs tragedia din Ungaria. Greşeala care a fost fatală pentru 9 români