Antena Meniu Search
x

Simona Halep a câştigat duelul românesc cu Mihaela Buzărnescu de la Wimbledon

Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat, miercuri, în turul III de la Wimbledon, după ce s-a impus, cu 6-3, 4-6, 6-2, în confruntarea cu Mihaela Buzărnescu, locul 53 mondial.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.07.2019, 19:02

Halep a bătut-o pentru a doua oară în două meciuri pe Mihaela Buzărnescu
Simona Halep s-a calificat în turul III de la Wimbledon - Hepta

Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat, miercuri, în turul III de la Wimbledon, după ce s-a impus, cu 6-3, 4-6, 6-2, în confruntarea cu Mihaela Buzărnescu, locul 53 mondial.

Simona a început meciul în forţă, s-a desprins rapid în primul set, şi şi-a adjudecat actul fără mari emoţii, deşi a fost egalată la un moment dat la 3-3.

Simona Halep dă piept cu Victoria Azarenka, în turul III de la Wimbledon

Actul al doilea a arătat o mare inconstanţă a celor două jucătoare. Simona a făcut din nou 2-0, Mihaela a revenit, luând patru game-uri la rând, însă fostul lider mondial a egalat rapid la 4-4.

În cele din urmă, Mihaela şi-a adjudecat setul şi a dus meciul în decisiv. Un set decisiv dominat copios de Simona, graţie plusului de experienţă la nivel înalt.

Simona obţine a doua victorie împotriva Mihaelei, prima după 11 ani, şi îşi egalează rezultatul de anul trecut, când a părăsit turneul de la Wimbledon în turul III.

Şi de această dată românca va avea o misiune extrem de dificilă în condiţiile în care dă piept cu Victoria Azarenka, din Belarus, sportivă aflată în mare formă.

Azarenka, fostă dublă semifinalistă la Wimbledon, le-a spulberat pe Alize Cornet (Franţa), 6-4, 6-4, şi pe Ajla Tomljanovic (Australia), 6-2, 6-0.

Simona Halep şi Victoria Azarenka s-au înfruntat de două ori până acum, iar rezultatul din meciurile directe este egal, 2-2.

Jucătoarea din Belarus a câştigat primele două meciuri directe, 6-3, 6-1, la Doha, în 2012, şi 6-1, 6-1, la Linz, în 2012, iar Simona a câştigat următoarele două meciuri, 6-3, 4-6, 6-4, la US Open, în 2015, şi 7-6, 6-2, chiar la Wimbledon, în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Simona Halep a câştigat duelul românesc cu Mihaela Buzărnescu de la Wimbledon