Antena Meniu Search
x

2.000 de oameni pregătiţi să se ocupe de pacienţii cu coronavirus din Italia, în 19 unităţi militare

Explozia de îmbolnăviri cu coronavirus din Italia a pus pe jar autorităţile locale, mai ales că statul italian ar trebui să primească şi numeroşi expatriaţi din zonele periculoase din Asia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.02.2020, 10:24

19 unităţi militare, pregătite să preia pacienţi cu coronavirus
Pacienţii cu coronavirus din Italia ar putea fi trataţi în unităţi militare - Il Giornale
  • Mii de oameni sunt pregătiţi să se ocupe de pacienţii cu coronavirus din Italia
  • Pacienţii care au nevoie de carantină ar putea ajunge în unităţi militare

Explozia de îmbolnăviri cu coronavirus din Italia a pus pe jar autorităţile locale, mai ales că statul italian ar trebui să primească şi numeroşi expatriaţi din zonele periculoase din Asia.

76 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus au fost anunţate în Italia, până sâmbătă seara, însă alte câteva sute de persoane au reclamat simptome asemănătoare.

În plus, conform Il Giornale, în ţară ar mai urma să ajungă zeci de italieni din Japonia şi China, dar şi peste o mie de militari din Liban, care au colaborat un contigent serios de militari chinezi.

Pentru a fi pregătite să facă faţă unui număr cât mai mare de pacienţi, autorităţile italiene au stabilit 19 locaţii care să primească pacienţi în carantină.

Este vorba în special despre spitale militare şi unităţi militare, majoritatea aflate în apropiere de zone de graniţă, pentru a evita răspândirea coronavirusului în interiorul ţării.

Deja două locaţii au fost deschise pentru pacienţii care necesită introducerea în carantină, una dintre acestea fiind Spitalul Militar din Milano, unde a ajuns şi primul pacient cu coronavirus descoperit în capitala Lombardiei.

Cele 19 locaţii puse la dispoziţia pacienţilor care necesită carantină au un total de aproximativ 3.500 de paturi, urmând ca de eventualii pacienţi să se ocupe în jur de 2.000 de persoane.

Numai în Lodi, unul dintre oraşele din Lombardia aflate în carantină generală, 80 de persoane au reclamat simptome de îmbolnăvire cu coronavirus, la o populaţie de aproximativ 45.000 de locuitori.

În Roma, capitala Italiei, 19 italieni şi trei străini repatriaţi din zone periculoase au ajuns în carantină la spitalul militar din zona Cecchignola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » 2.000 de oameni pregătiţi să se ocupe de pacienţii cu coronavirus din Italia, în 19 unităţi militare