Antena Meniu Search
x

Un primar şi un comisar de poliţie din Giurgiu, reţinuţi pentru luare de mită şi complicitate

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Mitică Văduva, comisar de poliţie, şeful SPCRPCIV Giurgiu, şi Marin Mototolea, primarul comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu.

de Redactia Observator

la 20.09.2019, 15:54

Magistraţii ar urma să decidă eventuala arestare a celor doi inculpaţi
Un primar şi un comisar de poliţie, reţinuţi pentru mită - Hepta

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Mitică Văduva, comisar de poliţie, şeful SPCRPCIV Giurgiu, şi Marin Mototolea, primarul comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu.

Mitică Văduva este acuzat de comiterea a 10 infracţiuni de luare de mită, în timp ce Marin Mototolea este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Conform procurorilor DNA, "în perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:

- promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere

- programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere

- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.

Din probe a rezultat faptul că inculpatul Văduva Mitică ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor".

Vineri seara, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti vor decide dacă se impune măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, sau o măsură mai blândă pentru cei doi inculpaţi.

De precizat că alte 11 persoane sunt vizate de acest dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un primar şi un comisar de poliţie din Giurgiu, reţinuţi pentru luare de mită şi complicitate