Antena Meniu Search
x

Reclama care a costat o companie de biciclete 1.5 miliarde de dolari, în 3 zile

Compania Peloton, care realizează biciclete speciale pentru fitness, a pierdut 1.5 miliarde de dolari la bursă în doar trei zile, după o reclamă apreciată a fi "sexistă".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.12.2019, 21:28

Reclama care a costat o companie de biciclete 1.5 miliarde de dolari, în 3 zile
Spotul de Crăciun al companiei Peloton a cauzat pierderi uriașe - captură video Youtube | Peloton

Compania Peloton, care realizează biciclete de top pentru fitness, a pierdut 1.5 miliarde de dolari în doar trei zile, după o reclamă apreciată a fi "sexistă".

Firma producătoare de biciclete high-end, cunoscută pentru modelul Peloton Bike, folosit printre alții de Hugh Jackman și David Beckham, a suferit o pierdere uriașă a capitalizării din cauza unui spot video publicat pe Youtube.

Prețul acțiunilor s-a prăbușit cu 15%, în urma valului de indignare din mediul online.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În spotul video, denumit "Un cadou care răsplătește", în traducere aproximativă, apare o femeie care primește în dar de la soțul ei o bicicletă.

Tânăra mamă începe să se filmeze de-a lungul unui an în timp ce folosește echipamentul și distribuie imaginile către urmăritori.

Pe Twitter reacția a fost extrem de dură, unii considerând că mesajul este "sexist" și pune accent doar pe aspectul fizic al protagonistei.

În mai puțin de 72 de ore, compania a ajuns la o capitalizare de 8.8 miliarde de dolari, de la 10.3.

"Deși suntem dezamăgiți de modul în care unii au interpretat greșit această reclamă, suntem încurajați și recunoscători pentru suportul pe care l-am primit de la cei care au înțeles ce am încercat să comunicăm", a spus un reprezentant al companiei, potrivit CNBC.

După reculul de acum o săptămână, prețul acțiunilor începe să crească ușor-ușor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reclama care a costat o companie de biciclete 1.5 miliarde de dolari, în 3 zile