Antena Meniu Search
x

Turiştii români care merg în Grecia vor fi testaţi aleatoriu, în vamă. Oamenii s-au revoltat: "E a doua prostie debitată de MAE în decurs de o săptămână"

Turiştii care vor intra în Grecia vor fi testaţi aleatoriu la intrarea în ţară. Informaţia oferită de oficialii greci o contrazice pe cea a Guvernului României care spunea că absolut toţi românii care vor intra în Grecia vor fi testaţi.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 10:00

Turiştii români care merg în Grecia vor fi testaţi aleatoriu, în vamă. Oamenii s-au revoltat: "E a doua prostie debitată de MAE în decurs de o săptămână"
- Profimedia

Guvernul Greciei a anunţat că turiştii care vor intra în ţară vor fi testaţi aleatoriu la graniţă. Mai exact, vameşii vor alege la întâmplare pe cine vor testa. Testele vor fi unele rapide, iar vameşii greci vor fi asitaţi de sistemul EVA.

"Fiecare călător care ajunge în Grecia, indiferent de certificatul aflat în posesia sa, poate fi supus unui control aleatoriu de sănătate. Dacă sunteţi selectat, vă rugăm să reţineţi că screeningul este obligatoriu. În caz de refuz, autorităţile îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea în ţară. Selecţia se face printr-un sistem de eşantionare ţintit 'EVA' utilizat şi în vara anului 2020", este informatia disponibila pe site-ul travel.gov.gr.

Ministerul Afacerilor Interne anunţa pe 30 iunie că toate persoanele care intră în Grecia pe cale terestră vor fi testate în vamă, chiar dacă au fost vaccinate sau nu. În cazul unui test pozitiv, persoanele vaccinate intră în carantină pentru 7 zile, iar cele nevaccinate pentru 10 zile.

Pe un grup de Facebook destinat turiştilor care merg în Grecia, oamenii s-au revoltat. "Este a doua prostie debitată de MAE în decurs de o săptămână după ce acum câteva zile MAE anunţase că Grecia nu va mai accepta teste antigen (evident acceptă în continuare). Oare de pe unde i-or fi găsit pe aştia de la MAE?", a fost mesajul postat de un turist român.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Turiştii români care merg în Grecia vor fi testaţi aleatoriu, în vamă. Oamenii s-au revoltat: "E a doua prostie debitată de MAE în decurs de o săptămână"