Antena Meniu Search
x

Voluntari vaccinați cu un tratament experimental pentru coronavirus

Cercetătorii americani au făcut un vaccin experimental primei persoane, într-un test pentru identificarea unui tratament pentru noul coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.03.2020, 23:18

Vaccin contra covid-19, testat pe voluntari
Un vaccin pentru coronavirus este testat în SUA, pe voluntari - Profi Media
  • A fost făcut primul vaccin cu un tratament experimental contra coronavirus.

Cercetătorii americani au făcut un vaccin experimental primei persoane, într-un test pentru identificarea unui tratament pentru noul coronavirus.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Kaiser Permanente Washington din Seattle au început prima etapă a unui studiu, la sfârșitul căruia s-ar putea obține un potențial vaccin pentru COVID-19.

Primul participant al studiului a primit deja injecția. Alți trei au urmat la rând, pentru un test care constă în vaccinarea a 45 de voluntari cu două doze, la o lună distanță una de alta.

"Cu toții ne simțim atât de neputincioși. Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru mine de a face ceva în acest sens", a spus Jennifer Haller, 43 de ani, din Seattle, în timp ce aștepta să-i fie făcut vaccinul.

Prima serie de vaccinări a marcat doar începutul unei serii de studii la oameni, pentru a demonstra dacă serurile sunt sigure și funcționează conform așteptărilor. Chiar dacă cercetările merg bine, un vaccin nu ar fi disponibil pentru utilizare pe scară largă mai devreme de 12 până la 18 luni, au precizat autoritățile americane pentru apnews.com.

Totuși, găsirea unui vaccin este o prioritate urgentă a sănătății publice, spun autoritățile, iar noul studiu, activat cu o viteză record, este un prim pas important spre atingerea acestui obiectiv.

Acest posibil vaccin, numit mRNA-1273, a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna Inc., dar nu este singurul potențial vaccin. Zeci de grupuri de cercetare din întreaga lume se întrec pentru a crea un vaccin împotriva COVID-19. Un alt vaccin, realizat de Inovio Pharmaceuticals, este de așteptat să fie testat în propriul studiu de siguranță - în SUA, China și Coreea de Sud - luna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiinta » Voluntari vaccinați cu un tratament experimental pentru coronavirus