Virgil Musta folosește o nouă schemă de tratament în lupta cu noul coronavirus (Video)
Reputatul medic infecţionist Virgul Musta, omul care a obţinut cele mai bune rezultate din România în lupta cu noul coronavirus, a introdus în spitalul "Victor Babeș" din Timișoara un tratament menit să-i țină departe pe pacienți de Terapie Intesivă.

- Funeraliile Papei Francisc, live, sâmbătă, de la ora 11:00, pe observatornews.ro
- Curtea de Apel Ploiești suspendă decizia de anulare a alegerilor
- Este vorba despre tratament patogenic precoce.
- Musta: Trebuie sa protejam în continuare persoanele la risc.
Schema nouă trebuie însă etapizată în funcție de gravitatea infectării.
"Am stabilit un protocol, la Timișoara, ca pacienții să fie tratați precoce cu anticoagulant și antiinflamator. Am realizat niște criterii și le-am dat medicilor mei și la alte spitale. Am discutat să dau și în spitalele suport și celor care fac triajul pentru că sunt persoane care stau două-trei zile până primesc un diagnostic. Și de ce să nu beneficieze măcar de terapie patogenică? Sunt anticoagulante moderne, și pe bază de tablete.
Avem protocolul național, care se referă și la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe niște criterii clinico-biologice infecția și am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburările fiziopatologice, ca să evităm, nu sută la sută, dar măcar să fie mai mic numărul de pacienți care ajung pe Terapie Intensivă să fie mai mic. Aici e șansa noastră.
Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Eu doresc să implementez în zona noastră, și nu numai, terapia precoce a complicațiilor care duc la agravarea bolii și la mortalitate", a declarat doctorul Virgil Musta la Antena 3.
- Sfaturile nutriționiștilor pentru mâncarea de după Paște. Cât timp mai sunt bune resturile din frigider
- Ce este guta şi cum poate fi tratată
- Cum ne protejăm animalele de companie de căpușe. O simplă înţepătură poate declanşa probleme grave de...
- Când căscatul nu e inofensiv. Alarma tăcută a corpului şi ce pericol poate ascunde
- Paradox românesc. Consumăm de 4 ori mai multă sare comparativ cu europenii, dar peste 700.000 de români suferă...
Într-un interviu acordat opiniatimisoarei.ro, medicul Virgil Musta a avertizat că, în continuare, numărul celor care ajung în secțiile de Terapie Intensivă, cu forme severe ale coronavirusului, poate crește, dacă nu sunt respectate măsurile de protecție a celor aflați în categoriile de risc.
"Cu cat e numarul de imbolnaviri este mai mare, cu atat, automat, si numarul cazurilor de terapie intensiva va creste, pentru ca asa zice statistica. Ar fi foarte bine daca noi am avea inteligenta sa protejam persoanele la risc, pentru ca acestea ajung in sectiile de Terapie Intensiva. Chiar daca avem o crestere a numarului de cazuri, pentru ca lumea incepe sa aiba activitate, trebuie sa protejam in continuare persoanele la risc: batranii si persoanele cu comorbiditati importante", spune Virgil Musta.
Potrivit medicului infecționist, în categoria celor care au prezentat forme severe ale bolii se află persoanele cu diabet și obezitate, mulți dintre cei care și-au pierdut viața până acum, în urma infectării cu coronavirus, suferind de cel puțin una dintre aceste afecțiuni.
"Trebuie sa protejam in continuare persoanele la risc, persoanele cu comorbiditati importante cum sunt cei cu diabet, cu obezitate. Sunt foarte multe persoane tinere cu obezitate care mor, pentru ca obezitatea este un factor major de risc, si nu numai acum, ci si in gripa. Majoritatea deceselor le-am avut la obezitate si diabet. Consecutiv, acestia sunt si cu tulburari cardio-vasculare, pentru ca se asociaza, au tulburari metabolice, si toate acestea dezechilibreaza foarte mult organismul, intrucat il predispune la infectii severe", a mai spus Virgil Musta.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Fii primul care comentează