Antena Meniu Search
x

Vremea se schimbă radical în România. Alina Şerban: "Se va răci accentuat, temperaturile scad chiar şi cu 10 grade Celsius"

Se pare că avem primele semne clare că vara a trecut. Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii în România, în următoarele ore.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.09.2019, 20:04

Vremea se răcește. ANM anunţă scăderea temperaturilor cu până la 10 grade
Vremea se schimbă radical în România. Alina Şerban: "Se va răci accentuat, temperaturile scad chiar şi cu 10 grade Celsius" - Arhivă

Se pare că avem primele semne clare că vara a trecut. Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii în România, în următoarele ore.

Un sistem frontal care traversează teritoriul ţării va determina instabilitate atmosferică azi şi la noapte, în nord şi centru, motiv pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme severă pentru 16 judeţe, până mâine dimineaţă.

"Instabilitatea atmosferică se va manifesta, la început, în Carpaţii Orientali și Moldova, iar la noapte şi în Transilvania. În aceste zone vor fi averse torenţiale, vânt, vijelii, descărcări electrice şi grindină", a declarat Alina Şerban, meteorologul ANM.

Temperaturile scad şi cu 10 grade Celsius

Mâine, de la orele 10.00 până la 23.00, este în vigoare o informare meteo ce vizează zona Carpaţilor Meridionali, Oltenia și Muntenia, unde cantităţile de apă vor fi de 20 de litri/mp şi pe arii restrânse de 50 de litri/mp, iar vântul va sufla cu peste 55 de km/oră.

"Răcirea va începe de astăzi, în nord, vest şi nord-vest şi va continua mâine, în sud-est, unde scăderile termice termice vpr fi chiar şi de 10 grade Celsius faţă de azi. ", a precizat Alina Şerban pentru Observator.

Se răceşte şi în Bucureşti

În Capitală, vremea se va aschimba radical.

"Mâine, se va răci accentuat, vom avea cel mult 25 de grade Celsius, vor fi înnorări, mai ales după-amiază. Va ploua temporar, iar vântul va sufla cu 45 de km/oră", a mai spus meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Vremea » Vremea se schimbă radical în România. Alina Şerban: "Se va răci accentuat, temperaturile scad chiar şi cu 10 grade Celsius"