Antena Meniu Search
x

Vremea în weekend. Duminică se anunță temperaturi maxime de 17 grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în intervalul 20 februarie - 23 februarie. Se anunță un weekend cu valori termice mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, temperaturile maxime urmând a atinge 17 grade Celsius în cursul zilei de duminică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.02.2020, 19:44

Vremea în weekend
Prognoza meteo pentru weekendul 21 - 23 februarie - pixabay.com
  • Vreme mai caldă decât în mod normal, în acest weekend
  • Temperaturi maxime de 17 grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în intervalul 20 februarie - 23 februarie. Se anunță un weekend cu valori termice mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, temperaturile maxime urmând a atinge 17 grade Celsius în cursul zilei de duminică.

Totodată, meteorologii au precizat că cerul va fi temporar noros, iar la munte sunt așteptate ninsori și intensificări ale vântului.

Vremea la noapte

Cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, iar în restul teritoriului vor fi înnorări în general persistente şi pe arii restrânse temporar se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în centru şi mai ales ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între -6 şi 4 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru vineri, 21 februarie

Cerul va avea înnorări şi mai ales din a doua parte a zilei, temporar se vor semnala precipitaţii, local în regiunile intracarpatice şi pe suprafeţe mici în rest. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi în Maramureş, predominant sub formă de ploaie în Crişana, iar în Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului va ploua. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului, local şi temporar, şi în vest, nord-vest şi în centru. Valorile termice vor continua să se situeze peste cele normale la această dată, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar minimele între -4 şi 3 grade.

Vremea sâmbătă, 22 februarie

Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafeţe mici, trecător, se vor semnala precipitaţii slabe - ziua sub formă de ninsoare la munte şi ploaie în regiunile estice, iar noaptea mixte în cele nordice. Îndeosebi din orele serii, vântul se va intensifica treptat la început în masivele nordice, apoi în toată zona montană, iar pe crestele Carpaţilor Orientali vor fi intervale de timp în care va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în nord-vest. Presiunea atmosferică va scădea uşor, mai întâi în regiunile intracarpatice apoi şi în rest.

Prognoza meteo pentru duminică, 23 februarie

Vremea va fi vântoasă pe tot parcursul intervalului în zona montană- în special la altitudini mari unde vor fi intervale de timp în care vântul va sufla tare, iar noaptea- îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului. Cerul va fi temporar noros şi mai ales noaptea se vor semnala precipitaţii mixte la munte şi predominant sub formă de ploaie- local în jumătatea de nord a ţării şi pe suprafeţe mici în rest. Valorile termice, în creştere faţă de intervalul anterior se vor situa cu mult peste cele specifice datei - maximele urmând a se încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 8 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea în weekend. Duminică se anunță temperaturi maxime de 17 grade Celsius