Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum scapi de super glue-ul de pe piele sau alte suprafeţe

Lipiciul poate fi foarte util atunci când vrem să construim sau chiar să reparăm anumite obiecte atunci când s-au stricat. Este o variantă rapidă şi extrem de utilă, dar poate fi şi periculoasă dacă nu este folosită cu precauţie.

de Redactia Observator

la 07.10.2018 , 15:57

Cum scapi de super glue-ul de pe piel Iată câteva metode prin care elimini lipiciul de pe piele - Unsplash

Lipiciul poate fi foarte util atunci când vrem să construim sau chiar să reparăm anumite obiecte atunci când s-au stricat. Este o variantă rapidă şi extrem de utilă, dar poate fi şi periculoasă dacă nu este folosită cu precauţie.

De multe ori ajungem să lipim nu doar anumite materiale, ci la fel de eficient substanţa poate ajunge pe piele, pe haine sau pe diferite suprafeţe cărora le paote dăuna.

Dacă ajungi într-o astfel de situaţie, nu trebuie să te impacientezi. Iată ce poţi face pentru a rezolva problema, fără prea mult efort.

Articolul continuă după reclamă

Ce faci când îţi ajunge super glue pe piele

Nu încerca să-ţi forţezi pielea să se dezlipească. Te poţi răni foarte uşor şi îţi poţi provoca chiar anumite iritaţii, aşa că cel mai bine ar fi să foloseşti alte materiale care pot dizolva substanţa, cum ar fi: apă, săpun sau dizolvantul pe bază de acetonă.

Cea mai eficientă metodă este să pui cu grijă acetonă pe zona afectată. Este foarte eficientă în descompunerea cianoacrilatului, un component al super glue-ului. Astfel, printr-o frecare uşoară, lipiciul va putea fi îndepărtat, iar pielea voastră nu va avea de suferit.

Dacă ajungeţi în situaţia în care super glue-ul ajunge în locuri sensibile, precum ochi, nas, buze sau răni deschise, puteţi folosi apa (nu rece, nu fierbinte, ci undeva la mijloc) şi săpun. Puteţi înlocui săpunul chiar şi cu margarină, dar este extrem de important să nu folosiţi acetona în această situaţie, altfel s-ar putea să agravaţi situaţia.

Există momente în care puteţi uita complet că folosiţi lipiciul şi aveţi tendinţa să vă frecaţi ochii, iar în această ipostază, substanţa poate ajunge pe pleoapele voastre. Nu vă panicaţi şi rămâneţi cu ochii larg deschişi, pentru a nu ajunge substanţa şi în interiorul ochiului. Clătiţi-vă ochii timp de 15 minute, iar dacă situaţia nu se ameliorează, cereţi ajutor sau mergeţi de urgenţă la un medic.

Îndepărtarea lipiciului de pe mobilă şi alte suprafeţe

Dacă lipiciul ajunge pe suprafeţe obişnuite precum masă, podea, bufet, veţi avea nevoie de acetonă şi de o ustensilă cu care mai apoi să eliminaţi rezidurile. Puteţi freca, peria zon a afectată, în funcţie de sensibilitatea materialului din care a fost confecţionat.

Când super glue-ul ajunge pe o suprafaţă din sticlă, înmuiaţi obiectul în apă, până în momentul în care lipiciul se va dezlipi singur. Dacă este vorba despre un obiect de mari dimensiuni (o masă), frecaţi uşor suprafaţa cu un burete înmuiat în apă caldă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Cum scapi de super glue-ul de pe piele sau alte suprafeţe