Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi lupi, filmaţi în Parcul Natural Putna Vrancea! Imagini unice, surprinse de camerele de monitorizare

Doi lupi au fost folmaţi cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, amplasată într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea.

de Redactia Observator

la 17.02.2018 , 16:36

Doi lupi, filmaţi în Parcul Natural Putna Vrancea

Doi lupi au fost folmaţi cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, amplasată într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. Camera a fost montată după ce rangerii au observat urmele lupilor în zonă, în cursul acţiunilor de patrulare şi monitorizare. Specialiştii estimează o populaţie constantă de 15 lupi în parc, iar România are una dintre cele mai mari populaţii de lup din Europa.

Imaginile, surprinse cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea au fost postate pe Facebook de către reprezentanţii Romsilva.

Rangerii parcului au montat camera în rezervaţia naturală Tişiţa, în zona de protecţie integrală a parcului, după ce au observat urmele lupilor în zonă, în cursul acţiunilor de patrulare şi monitorizare. Specialiştii estimează o populaţie constantă de 15 lupi în parc.

Articolul continuă după reclamă

Parcul Natural Putna Vrancea este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Potrivit specialiştilor, România are una dintre cele mai mari populaţii de lup din Europa. 

Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri. În aceste parcuri, în total, aproape 175 de mii de hectare se află în zone de protecţie strictă sau integrală.

Zonele de protecţie strictă sau integrală au fost extinse de specialiştii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de păduri în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine şi peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCO

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Doi lupi, filmaţi în Parcul Natural Putna Vrancea! Imagini unice, surprinse de camerele de monitorizare