Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Toate gospodinele au greșit până acum! Cum se prepară CEA MAI BUNĂ FASOLE CU CÂRNAȚI

De 1 decembrie se servește "fasolea cu cârnați", că o mâncare tradițională românească

de Redactia Observator

la 01.12.2015 , 10:32

 De 1 decembrie se servește "fasolea cu cârnați", că o mâncare tradițională românească. Deci orice româncă trebuie să știe să o facă. și evident că există foarte multe rețete, fiecare cu stilul ei.  Vă prezentăm o rețetă foarte deosebită, extrem de gustoasă, cu care va puteți mândri în față unor musafiri străini (dacă vor ceva tradițional românesc).

 Străinii rămân mereu impresionați de bunătatea mâncărurilor noastre tradiționale, așa că avem toate motivele să fim mândri de artă culinara românească.

 Vom face o fasole cu legume (ceapă, ardei grași multicolori și morcov), bine condimentată, servită cu deliciosii cârnați de casă românești.

Articolul continuă după reclamă

 Ingrediente:

 -500 gr de fasole (eu o prefer pe cea pestriță, bobul rămâne întreg după fierbere)

 -o ceapă

 -ardei grași colorați

 -un morcov

 -suc de roșii

 -ulei

 -piper

 -boia

 -cimbru uscat

 -sare

 -500 gr cârnați de casă

 -pătrunjel verde

 -un vârf de cuțit de bicarbonat 

 Că orice rețetă tradițională, și "fasolea cu cârnați" va cere mult timp de pregătire, dar încercați să respectați etapele pentru a obține un rezultat deosebit de bun.

 Fasolea se alege, se spăla și se lasă într-un vas cu apa rece peste noapte. Bobul de fasole se va umflă, dublându-și volumul. A două zi aruncați apa și scurgeti fasolea.

 Că să reușiți o rețetă de fasole trebuie să știți un lucru: fasolea se fierbe în 3 ape(la ultima apa adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat).

 Puneți apa la fiert într-o oală. Adăugați și fasolea și lăsați-o să fiarbă 15 minute.

 Între timp fierbeți cea de-a două apa. Adăugați fasolea scursă și prefiarta în cea de-a două apa clocotită. Lăsați iar să fiarbă cam 15 minute și aruncați iar apa.  Ultima oară va fi prepararea finală. Deci acoperiți fasolea cu apa clocotită (nivelul apei să fie puțin peste cel al stratului de fasole). Adăugați bicarbonatul. Acesta  ajută fierberea și previne indigestia.  Căliți ceapă în puțin ulei până devine sticloasă. Când căliți ceapă, presărați sare peste ea, că să se înmoaie mai repede.

 Adăugați morcovul tocat cubulețe peste ceapă și continuați să căliți încă 3 minute.  Luați spuma care se formează la suprafața. Apoi adăugați legumele prăjite (cu uleiul din tigaie). Lăsați să fiarbă până când toate legumele sunt aproape fierte.

 Tocați ardeiul cubulețe. Adăugați și ardeiul călit ușor în mâncare și continuați fierberea. Căliți puțin jumătate din cantitatea de cârnați.

 Adăugați și cârnații (cu uleiul lor) în oală și lăsați-i să fiarbă cu toată mâncarea (fasolea va luă un gust nemaipomenit de bun de afumătură și condimente ). Condimentați cu sare, piper, cimbru uscat, boia. Prăjiți sucul de roșii (cam o ceașca) în puțin ulei, până se îngroașă puțin. Adăugați "prăjeală" peste fasole. Continuați să o fierbeți până când scade, iar sosul devine legat. Adăugați puțin pătrunjel tocat înainte de a stinge focul.Se servește cu cârnați prăjiți bine, rumeniți frumos pe toate părțile, stropită cu uleiul în care s-au prăjit cârnații.

 Să aveți poftă mare! și să fiți mândri că sunteți români! 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Toate gospodinele au greșit până acum! Cum se prepară CEA MAI BUNĂ FASOLE CU CÂRNAȚI