Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Toate GOSPODINELE trebuie să ştie acest SECRET! Aşa prepari cele mai bune CONSERVE pentru iarnă

Este cunoscut faptul că tot ce este făcut în casă este sănătos. Acesta este motivul pentru care multe românce aleg să prepare în casa conservele pentru iarnă. Există, însă, trucuri extrem de importante pentru a face cele mai bune preparate

de Redactia Observator

la 01.10.2016 , 08:37

Este cunoscut faptul că tot ce este făcut în casă este sănătos. Acesta este motivul pentru care multe românce aleg să prepare în casa conservele pentru iarnă. Există, însă, trucuri extrem de importante pentru a face cele mai bune preparate

Iată câteva trucuri pentru a prepara cele mai bune conserve pentru iarnă:

Pentru dulceţuri, gemuri şi compotruri, gemuri şi zacusca alege mereu borcane mici, de maximum 800 de grame.

Articolul continuă după reclamă

Foloseşte borcane cu capace, care se închid ermetic.

Nu refolosi capacele, decât dacă sunt din categoria celor cu arc sau cu filet.

Toate intrumentele pe care le folosesti în timpul fiertului şi al transferului compoziţiei în borcane trebuie sterlizate înainte. Se ţin în apă clocotită pentru cel puţin zece minute. Nu se refolosesc!

După ce sunt umplute şi infiletate, întoarce borcanele cu fundul în sus şi lasă-le să se răcească în această poziţie. Conţinutul borcanului nu face crustă, nu mucegăieşte şi se izolează perfect, pentru că spaţiul dintre compoziţie şi capac se videază.

Dulceaţa, gemul sau zacusca se pun cât se poate de fierbinţi în borcane. Ca să nu se spargă borcanele, pune-le pe o planşeta de lemn şi ai grijă ca borcanele să nu se atingă între ele.

Esenţială este şi calitatea ingredientelor. Alege fructe şi legume proaspete. Toate trebuie spălate foarte bine şi lăsate să se scurgă înainte de a fi tocate, tăiate sau fierte. Există şi excepţii. Fructele foarte delicate (zmeură, afinele), nu se spăla. Se aleg toate impurităţile şi fructele stricate şi se pun la fiert (cu zahăr).

Dacă pui miere, aceasta se adăugă la finalul procesului de fierbere (în oţetul pentru gogoşari, de exemplu), şi niciodată la temperaturi mai mari de 50 de grade.

Foloseşte cu încredere scorţişoară care este un excelent conservant natural pentru dulceţuri, gemuri şi compoturi. Presară un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară înainte de a pune capacul. Conţinutul se va păstra în perfectă singuranta şi nu face mucegai.

Frunzele de ţelină şi hreanul sunt conservanţi naturali pentru legume. Tot ce trebuie să faci este să le adaugi în compoziţie. Conservat natural sunt şu boabele de piper, boabele de muştar şi căţeii de usturoi. Combină-le după cum se potrivesc în reţetele tale.

Este ideal să le păstrezi în locuri cu temperatura constantă şi întuneric. Verifică calitatea conservelor la fiecare două luni şi îndepărtează borcanele care au probleme de lângă cele bune, îndată ce le observi.

CITEŞTE ŞI Video! Un TRUC de milioane! Ce se întâmplă după ce treci pâinea sub un jet de apă de la robinet

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Inedit » Toate GOSPODINELE trebuie să ştie acest SECRET! Aşa prepari cele mai bune CONSERVE pentru iarnă