Antena Meniu Search
x

O familie din Mureș, despăgubiri de 240.000 de euro de la Ministerul Mediului, după ce tatăl a fost ucis de urs

O familie din Mureș va primi despăgubiri uriașe după ce tatăl a fost ucis de un urs. Tragedia s-a petrecut în 2019, când bărbatul a fost atacat de animal în timp ce se afla la pescuit.

de Monica Palade

la 04.08.2022, 16:40

Vezi și

Kiss Laszlo, care era secretar al comunei Măgherani, pescuia pe râul Târnava Mică când a avut loc cumplitul atac. Cum nu a mai ajuns acasă, familia a sunat la poliție să ceară ajutorul.

Găsit cu ajutorul telefonului

Cu ajutorul localizării telefonului, trupul neînsuflețit a fost găsit într-un lan de soia, la câteva sute de metri de sat. În zonă au fost găsite urme de urși, atât ale unor pui, cât și ale unui urs matur.

Familia și-a căutat dreptatea în instanță, iar acum soția și cei doi copii de 18 și 17 ani urmează să primească, în total, de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, suma de 240.000 de euro (80.000 de euro de persoană). Ministerul va plăti și 13.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia însă nu este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Justitie » O familie din Mureș, despăgubiri de 240.000 de euro de la Ministerul Mediului, după ce tatăl a fost ucis de urs