Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Demisia președintelui CNA, solicitată de mai mulți membri ai Comisiei pentru cultură

Mai mulți membri ai Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților i-au cerut marți demisia președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, unul dintre motive fiind că trebuie depolitizat CNA-ul.

de Redactia Observator

la 10.11.2015 , 17:59

 Mai mulți membri ai Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților i-au cerut marți demisia președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, unul dintre motive fiind că trebuie depolitizat CNA-ul.

"CNA-ul trebuie depolitizat, iar ponderea reprezentanților partidelor politice să fie mult mai mică. Cred că ar trebui reprezentanți ai mediului academic, ai instituțiilor de învățământ superior din zona de jurnalism, cultură, artă, reprezentanți ai societății civile să facă parte din CNA. Ar fi o soluție bună ca împreună cu colegii dumneavoastră să vă anunțați demisiile din CNA astăzi, mâine. Noi luăm act de demisiile dumneavoastră, stabilim un interimat, ne apucăm astfel să fim eficienți în a elabora o lege nouă, să creăm un CNA eficient, corect, pragmatic", a afirmat deputatul PSD Mihai Sturzu, la ședința comisiei, care a audiat-o pe șefa CNA.

Laura Georgescu a răspuns că își va da demisia numai dacă se va demonstra că a încălcat legea și a menționat că în scurt timp va prezenta comisiei o situație prin care se încearcă oprirea emisiunilor tv care promovează incultura.

Articolul continuă după reclamă

"O să vă remitem exact ce am pus noi pe hârtie. Noi ne îndreptăm spre al treilea an consecutiv să schimbăm legislația secundară — Codul audiovizual. Acum, exact la asta lucrăm. Probabil că o să-l discutăm în mai puțin de 10-15 zile, dar înainte va trece pe la dumneavoastră", a precizat Georgescu.

Deputatul Radu Popa a întrebat-o pe Laura Georgescu dacă a văzut la vreunul din posturile de televiziune românești imagini neblurate cu corpuri arse în tragedia de la Clubul "Colectiv" și ce măsuri a luat instituția pe care o conduce.

"Prima jumătate de oră, fiind primele imagini, dacă au scăpat, nu aveau tehnic cum să fie blurate. Ulterior a funcționat sub sistemul de comunicare cu cei din post, care trebuiau să înregistreze aceste prime imagini, să se ducă să le blureze într-un grup de montaj. Nu se poate face imediat acest lucru. Este pentru prima oară când oamenii din media se întâlnesc cu un eveniment de asemenea proporții. Locul era foarte strâmt. Ce au dat, au dat gândind în timp real, în viteză. Au încercat să dea ceea ce face un operator. Oamenii care fac această meserie se cablează emoțional în acel moment, iar acolo era un dezastru", a explicat Laura Georgescu.

În intervenția sa, președintele Comisiei pentru cultură, deputatul PNL Gigel Știrbu, i-a cerut președintelui CNA să ia atitudine împotriva politicii de "îndobitocire" promovată pe micile ecrane, solicitându-i totodată să trimită în format electronic toate măsurile pe care Consiliul le-a luat în ultima perioadă, în acest sens.

"Am văzut o anumită politică de îndobitocire, de bombe sexi. Luați atitudine, că am senzația că publicitatea care vine către aceste emisiuni e atât de consistentă încât amenzile pe care le dați dumneavoastră sunt adevărate glumițe pentru astfel de producători", a precizat Știrbu.

Și deputatul UNPR Liliana Mincă i-a cerut demisia șefului CNA. "Din păcate, nu legislația secundară trebuie schimbată, dumneavoastră doamnă Laura Georgescu ar trebui să vă schimbați din această funcție. Când v-am depus atunci acea plângere la DNA s-a demonstrat că aveam dreptate. Sunteți trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, iar comportamentul dumneavoastră este un comportament neadecvat pentru funcția pe care o ocupați", a susținut Mincă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Stiţi ce măsuri să luaţi pentru a preveni burnout-ul?
Observator » Ştiri politice » Demisia președintelui CNA, solicitată de mai mulți membri ai Comisiei pentru cultură