Iohannis, apel către guvernanţi la şedinţa Centenarului: "Nu faceţi rău societăţii mergând mai departe cu legile justiţiei"
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis politicienilor şi guvernanţilor, la şedinţa solemnă dedicată Centenarului, să asculte vocea românilor, să se recupleze la interesele naţionale, să se ridice la demnitatea Centenarului şi să nu îl dezonoreze.
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis politicienilor şi guvernanţilor, la şedinţa solemnă dedicată Centenarului, să asculte vocea românilor, să se recupleze la interesele naţionale, să se ridice la demnitatea Centenarului şi să nu îl dezonoreze. Şeful statului le-a cerut să revină asupra legilor.
Preşedintele Iohannis a precizat că respectul legii şi libertatea individului au fost valorile care i-au însufleţit pe români şi în urmă cu o sută de ani, susţinând că Marea Unire s-a putut infăptui şi mai ales a durat pentru că propunea drepturi şi libertăţi aşteptate de toţi oamenii.
Iohannis le-a vorbit guvernanţilor din plenul Parlamentului.
Klaus Iohannis a menţionat că Centenarul nu e numai un prilej de a întoarce privirea spre trecut şi de a ne onora istoria, ci şi un moment de reflecţie.
Şeful statului a afirmat şi că România este la un moment de răscruce.
Klaus Iohannis a precizat că celebrăm Centenarul într-o perioadă tumultoasă pentru societatea românească, iar ”unele abordări populiste, demagogice şi manipulatorii au semănat discordie şi au afectat unitatea care ar fi trebuit să caracterizeze modul în care sărbătorim împlinirea unui vis de veacuri”. El a adăugat că spiritul naţiunii este însă viu şi s-a manifestat în susţinerea fără echivoc pe care cetăţenii au arătat-o în faţa oricăror încercări de a pune în pericol principiile şi valorile care au stat şi la baza Marii Uniri de acum 100 de ani.
Şeful statului a menţionat că printre cele mai importante idealuri ale Marii Uniri au fost respectul legii şi libertatea individului.
La şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri, a mai luat cuvântul şi premierul Viorica Dăncilă, şi principesa Margareta, a început. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că vrea consens şi unitate de Centenar, dar, la fel ca Liviu Dragnea, a criticat opoziţia pentru votarea rezoluţiei din Parlamentul European referitoare la acţiunile puterii de la Bucureşti în domeniul justiţiei şi i-a transmis preşedintelui Iohannis că vrea colaborare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰