Monica Iacob-Ridzi: "Am fost naivă să cred că grațierea va fi analizată cu atenție"
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, afirmă că solicitarea sa de grațiere nu ar fi fost analizată cu atenție și spune că a trăit, în ultimele luni, cu speranța că Președintele va lua o decizie favorabilă în ceea ce o privește.
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, afirmă că solicitarea sa de grațiere nu ar fi fost analizată cu atenție și spune că a trăit, în ultimele luni, cu speranța că Președintele va lua o decizie favorabilă în ceea ce o privește.
Într-o postare pe blogul personal, Ridzi spune că situația în care se află îi afectează ''profund'' pe cei doi copii ai săi și că a aflat de la televizor că cererea ei de grațiere a fost respinsă.
''Am trăit în ultimele luni cu speranța că în România mai există o urmă de omenie. Orice urmă de speranță a murit în urmă cu 2 zile când am aflat, de la televizor, de cererea de grațiere pe care am făcut-o în urmă cu 7 luni, respinsă de către Președintele României. Vestea m-a lovit ca un trăsnet. (...) Am fost naivă să cred că grațierea va fi analizată cu atenție și aspectele umanitare vor conta în luarea unei decizii favorabile'', a scris, duminică, Monica Iacob-Ridzi pe blogul său.
Ea arată că a atașat la cererea de grațiere ''câteva'' documente din care ar reieși nevinovăția sa, menționând că pedeapsa de cinci ani de închisoare pe care a primit-o a fost stabilită după vechiul Cod Penal.
Ridzi mai afirmă că grațierea sa nu ar fi însemnat ștergerea cazierului, a pedepselor complementare și a prejudiciului, ci doar "iertarea" de restul de pedeapsă în regim de detenție pe care îl mai are de ispășit.
''Grațierea mea individuală nu ar fi însemnat nicio abatere de la declarația din timpul campaniei electorale, când domnul Președinte a afirmat că nu va grația politicieni acuzați de fapte de corupție, pentru că eu nu am fost niciodată acuzată și nici condamnată pentru fapte de corupție. Infracțiunea de abuz în serviciu ce a fost reținută în cazul meu este o infracțiune de serviciu, nu de corupție. Grațierea mea ar fi însemnat doar iertarea de executarea restului de pedeapsă în regim de detenție'', precizează Monica Iacob-Ridzi.
În opinia fostului ministru al Tineretului și Sportului, președintele și consilierii săi nu cunosc situația din penitenciarele din România. ''Dacă ar vedea în ce condiții sunt 'reeducați' deținuții, chinul, umilința, bolile, durerea, suferința, mizeria..., poate s-ar gândi de 2 ori atunci când iau decizii care afectează viața unor oameni și viața copiilor lor'', mai spune Ridzi.
Președintele Klaus Iohannis a respins cererea de grațiere formulată de Monica Iacob-Ridzi, a anunțat joi Administrația Prezidențială.
Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.
Sursa: agerpres.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰