Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 lucruri pe care am vrea să le schimbăm la lumea în care trăim

Dacă ai putea schimba în vreun fel mersul lumii, cu ce ai începe? Este o întrebare la care au încercat să răspundă și câțiva dintre cei mai cunoscuți lideri din business, în 2014, când LinkedIn le-a lansat această provocare pentru a realiza o serie de postări sub conceptul Let’s Fix It.

de Redactia Observator

la 07.10.2018 , 15:25

5 lucruri pe care am vrea să le schimbăm în lume Lucruri pe care am vrea să le schimbăm în lume - Shutterstock

Dacă ai putea schimba în vreun fel mersul lumii, cu ce ai începe?

Este o întrebare la care au încercat să răspundă și câțiva dintre cei mai cunoscuți lideri din business, în 2014, când LinkedIn le-a lansat această provocare pentru a realiza o serie de postări sub conceptul Let’s Fix It.

Răspunsurile, mai mult sau mai puțin serioase, au fost toate interesante: ar trebui să nu ne mai pierdem timpul în ședințe, să nu ne construim cariera într-o singură direcție, să ne asigurăm că toți copiii au acces la educație de calitate și că oricine își poate găsi un loc de muncă.

Articolul continuă după reclamă

Ce ar fi de rezolvat însă, în lume, dincolo de problemele care țin de carieră? Iată 5 lucruri pe care ne-am dori să le vedem schimbate:

1. Acces la electricitate în toate localitățile

În România și în lume, există încă numeroase localități care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate și unde locuitorii trăiesc la lumânare. Campania Lumină pentru România încearcă să rezolve această problemă în diferite localități din țara noastră, prin acțiuni de iluminare.

2. Mai multe locuri de muncă la sate

Sunt mulți cei care sunt dispuși să renunțe la oraș pentru viața la țară, dar nu la fel de mulți cei care fac pasul. Motivul pentru care mulți ezită să se mute la sat este legat de lipsa de perspective profesionale, alternativa - antreprenoriatul - nefiind întotdeauna o alegere simplă.

3. Mai puțină poluare

Poluarea afectează sănătatea și calitatea vieții și poate lua diverse forme: poluarea aerului, a apelor, a solului. 47% dintre americani se declară îngrijorați de efectele poluării, potrivit statista.com, dar cele mai poluate orașe din lume se află în India, China și Iran.

4. Un viitor fără fum

Cum ar fi să nu mai existe fum de țigară? O companie din industria tutunului s-a gândit deja la un astfel de viitor și a dezvoltat pentru fumătorii adulți un dispozitiv electronic - IQOS - care doar încălzește tutunul, în loc să îl ardă, și astfel nu produce fum, scrum și nici miros neplăcut, cu toate că păstrează gustul autentic.

5. Mai multă responsabilitate pe internet

Una dintre problemele care au luat amploare în ultimii ani, în mediul online dar și în școli, este fenomenul bullying, un comportament ostil, de excludere și luare în derâdere a unei persoane. Unele state, precum Statele Unite, Canada și Chile au dezvoltat deja o legislație anti-bullying, în timp ce România este la un pas distanță de a avea un astfel de cadru juridic.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » 5 lucruri pe care am vrea să le schimbăm la lumea în care trăim