Antena Meniu Search
x

ATENŢIE, părinţi! Cum funcţionează "BALENA ALBASTRĂ" (VIDEO)

Un joc extrem de periculos, care a apărut în social media din Rusia dar care se răspândeşte rapid în toată lumea, ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Jocul online se numeşte "Balena Albastră" şi, foarte îngrijorător, începe să capete o popularitate tot mai mare în rândul adolescenţilor.

Un joc extrem de periculos, care a apărut în social media din Rusia dar care se răspândeşte rapid în toată lumea, ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Jocul online se numeşte "Balena Albastră" şi, foarte îngrijorător, începe să capete o popularitate tot mai mare în rândul adolescenţilor.

Potrivit iheartintelligence.com, participanții la acest joc sinistru câștigă prin moarte.

Cum funcţionează "Balena Abastră": Atunci când te înscrii, intri sub tutela unui administrator care îți oferă diverse sarcini pe parcursul a 50 de zile. Tu trebuie să trimiți dovezi foto că ai dus la bun sfârșit fiecare dintre aceste sarcini. La finalul celor 50 de zile, câștigi jocul prin sinucidere.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tinerii sunt prinși în joc prin intermediul amenințărilor, aceștia fiind avertizați de la bun început că nu există cale de întoarcere.

Administratorii îi intimidează pe „jucători”, spunându-le că nu se pot ascunde.

Un jurnalist de la rferl.org și-a creat un profil fals, al unei fete de 15 ani, și a încercat să intre în joc, luând legătura cu un astfel de administrator:

„Vreau să joc jocul”

„Ești sigură? Nu există nicio cale de întoarcere”, a răspuns așa-zisul curator al jocului „Balena Albastră”

„ Ce înseamna asta – Nici o cale de întoarcere?”

„Nu poți părăsi jocul după ce începe.”

„Sunt gata.”

Apoi, curatorul a explicat regulile:

„Vei efectua fiecare sarcină cu atenție și nimeni nu trebuie să știe. Când termini o sarcină, trimite-mi o fotografie. Și, la sfârșitul jocului, vei muri. Ești gata?”

„Și dacă vreau să ies?”

„Am toate informațiile. Acestea vor veni după tine”.

Prima sarcină atribuită utilizatorului de Internet imaginar RFE / RL a fost să-și zgârie simbolul „F58” pe braț. O imagine modificată în Photoshop a fost trimisă, dar curatorul nu a mai răspuns.

În ultimele zile, în Rusia, s-au sinucis două adolescente de 16 ani, Veronika Volkova şi Yulia Kostantinova. Amândouă au murit în acelaşi fel, aruncându-se de la etaj. 

Amândouă au murit în acelaşi fel, aruncându-se de la etaj. 

O altă tânără, de 14 ani, a murit după ce s-a aruncat în faţa trenului, iar alta de 13 ani s-a rînit grav după ce a sărit pe geamul locuinţei în care stătea. 

Anchetatorii au ajuns la concluzia că toate aceste fete au jucat "Balena Albastră", însă nu au dovezi concrete care să lege jocul de aceste sinucideri. 

Pe seama acestui joc sinistru este pusă şi moartea unui tânăr de 17 ani, din Braşov, care a fost găsit spânzurat într-o pădure lângă Codlea.

Poliţia nu a confirmat însă existenţa unei astfel de ipoteze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE, părinţi! Cum funcţionează "BALENA ALBASTRĂ" (VIDEO)