Cei mai fericiţi copii din România trăiesc la ţară
Spre deosebire de copiii de la oraş care au primit astăzi tablete noi, smartphone-uri sau un nou hoverboard, copiii de la ţară au făcut ce fac în fiecare zi: au muncit în curte, alături de părinţi. Ei sunt cei mai fericiţi copii din România!
Spre deosebire de copiii de la oraş care au primit astăzi tablete noi, smartphone-uri sau un nou hoverboard, copiii de la ţară au făcut ce fac în fiecare zi: au muncit în curte, alături de părinţi. Ei sunt cei mai fericiţi copii din România!
Ei s-au trezit în această dimineaţă, ştiind că nu merg la şcoală, şi s-au apucat de treabă.
Muncind cot la cot cu părinţii, cei mici nu au uitat că este ziua lor, însă nu s-au folosit de sărbătoare pentru a scăpa de treburile zilnice. Au făcut curăţenie, au dat de mâncare la animale, au reparat cuşca iepurilor şi apoi s-au jucat în curte.
Au aşteptat cu nerăbdare ca părinţii să îşi termine şi ei treaba. Nu au uitat că părinţii le-au promis că vor merge în oraş astăzi. Să mănânce îngheţată şi să se plimbe în parc.
Pentru ei, noţiunea de tabletă nu există. Au încercat senzaţia şi nu le-a plăcut. Nu au timp.
Trebuie să îşi ajute părinţii, să meargă la şcoală, să înveţe şi să le rămână timp şi pentru a ieşi la joacă. Dacă s-ar juca cu tableta, ar irosi timpul în care s-ar putea juca pe uliţă.
Între timp, copiii din oraş s-au trezit în această dimineaţă, ştiind că nu merg la şcoală, şi s-au echipat pentru vacanţa de la munte sau de la mare. S-au urcat în maşină şi au deschis tabletele.
Şi-au pregătit bateriile externe pentru că drumul către destinaţie este foarte lung şi aglomerat.
Au deschis aplicaţiile şi au început joaca. Virtuală. Ei nu sunt cei mai fericiţi copii din România.
Ei nu au parte de mişcare pentru că nu o fac decât online. Trupurile lor firave nu se dezvoltă cum ar fi normal tocmai din acest motiv.
În timp, ei ajung să dezvolte depresii de la vârste fragede, să o apuce pe drumuri greşite, să fie influenţaţi negativ de anturaj şi să nu discearnă binele de rău.
Nu toţi. Dar majoritatea.
Pentru că un astfel de stil de viaţă nu este deloc sănătos. În acelaşi timp, ajunşi la adolescenţă, se întâlnesc cu copiii care trăiesc la ţară şi care, după ce au învăţat ani la rând, ajung la o facultate de la oraş (cei mai norocoşi dintre ei).
Ţărani. Aşa sunt consideraţi. Dar cei din urmă nu se supără. Ei fac în continuare ce au fost învăţaţi să facă toată viaţa.
Să fie politicoşi, să îşi vadă de treabă, să nu deranjeze pe nimeni.
Ei sunt cei mai fericiţi copii din România!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰