Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentru culturi sanatoase si bogate profitati de oferta de fungicide de la esenzi!

Productia agricola a reprezentat intotdeauna baza dezvoltarii societatii umane. Mai mult, populatia mondiala este in crestere. Statisticile ne spun ca in anul 2050, Pamantul va avea undeva la 9 miliarde de locuitori, mai mult decat dublu fata de cat era populatia la mijlocul secolului trecut.

de Redactia Observator

la 29.06.2020 , 14:22

Oferta de fungicide de la esenzi Pentru culturi sanatoase si bogate profitati de oferta de fungicide de la esenzi

Furnizarea de produse alimentare este, prin urmare, unul dintre obiective cheie pe care fiecare natiune il are pentru a realiza un echilibru economic bun. Cresterea productiei alimentare, bazata pe culturile agricole, s-a ciocnit adesea cu dezechilibrul pe care il au anumite tehnici de productie asupra mediului si asupra sanatatii umane. Vorbim despre impactul puternic pe care consumul diferitelor substante, folosite in trecut intr-un mod masiv si nediscriminat, l-a avut asupra echilibrului delicat al mediului si care a adus schimbari insemnate in ecosistem. Prin urmare, scopul este de a echilibra intr-un mod durabil nevoia de a hrani populatia mondiala si nevoia de a limita posibilele efecte adverse asupra mediului, protejarea sigurantei operatorului si a sanatatii umane.

Productia agricola durabila trebuie sa se bazeze pe pe cat posibil pe produse care aduc beneficii culturilor si nu produc efecte adverse mediului, animalelor si oamenilor. In acest context, merita evidentiata evolutia importanta inregistrata, incepand deja de cateva decenii, in productia legata de substantele fitosanitare.

Care sunt produsele de protectie a plantelor ?

Articolul continuă după reclamă

Produsele fitosanitare pot fi identificate ca ajutoare sanitare destinate culturilor agricole, dar destinate si tratarii plantelor ornamentale, florilor de balcon, plantelor de apartament si de gradina. Prin "produse fitosanitare" se intelege: substante si preparate active care contin unul sau mai multi compusi activi. Acestea sunt destinate:

-Protejarii plantelor sau produselor vegetale de toate organismele daunatoare sau pentru a preveni efectele acestora (antiparazitare);

-Favorizarii sau reglarii proceselor vitale ale plantelor, cu excluderea ingrasamintelor care au rolul de regulatoare de crestere a plantelor;

-Conservarii produselor vegetale (de exemplu, agentii anti-germinare din cartofi si morcovi) cu excluderea conservantilor reglementati de dispozitii particulare;

-Eliminarii plantelor nedorite. 

Ceea ce ne intereseaza in mod deosebit in acest articol sunt fungicidele si actiunea lor. Cum actioneaza fungicidele?

Aceste produse pot avea diferite moduri de actiune:

-Actiune preventiva: previn atacul parazitic (fungic si / sau bacterian) prin prevenirea germinarii sporilor si fungilor. In general, acest tip de activitate este caracteristic in principal produselor de acoperire.

-Actiune curativa: va permite sa luptati impotriva bolii in perioada de incubatie

din acelasi motiv (in esenta in primele zile), favorizand oprirea procesului de dezvoltare si evitarea aparitiei simptomelor.

-Actiunea de eradicare: opresc boala fungica intr-un stadiu avansat. In acest

caz, produsul trebuie sa aiba o anumita capacitate de penetrare in organism.

La magazinul esenzi.ro, gasim o gama diversificata de fungicide de calitate, ce se incadreaza in reglementarile actuale, avand actiune asupra organismelor daunatoare. Puteti profita acum de oferta de fungicide de la esenzi, pentru a va asigura ca productia nu va va fi afectata in vreun fel. Fungicidele de la esenzi.ro sunt disponibile sub forma de spray, pulbere sau formula sistemica. Cum spuneam, acestea ofera protectie plantelor si culturilor de mai multe tipuri si ajuta la mentinerea plantelor in parametri normali. Fungicidele moderne au o toxicitate mai mica decat cele folosite acum cativa ani si, atunci cand sunt utilizate corect, avantajele aduse de ele depasesc cu mult riscurile.

Cum interfereaza fungicidele cu organismele ?

Substantele active utilizate impotriva fungilor isi desfasoara actiunea intervenind asupra proceselor vitale pentru dezvoltarea parazitului. In special, in functie de procesul vital implicat, fungicidele pot fi clasificate astfel:

- Substante care interfereaza cu respiratia;

- Substante care interfereaza cu activitatea enzimatica;

- Substante care interfereaza la nivelul structurii celulare;

- Substante care interfereaza la nivelul sintezei proteice.

Fungicidele pot fi in principal de origine microbiologica (ciuperci si bacterii), anorganica (cupru si sulf) si organica. Pe langa faptul ca sunt clasificate in functie de „modul de actiune” amintit mai sus, bazat pe capacitatea de a fi absorbite de tesuturile plantei si timpul interventiei in functia ciclului infectios (preventiv, curativ si eradicant), fungicidele mai pot fi grupate si in functie de modalitatea biochimica de actiune pe metabolism si biosinteza celulei fungice, precum si familia chimica, in functie de structura lor.

Modalitatile biochimice de actiune asupra celulelor fungice sunt extrem de numeroase si cunoasterea lor are o importanta considerabila pentru prevenirea fenomenelor de rezistenta la fungicide. Unele substante active au un mecanism de actiune nespecific atunci cand intervin procese biologice multiple. Acestea sunt substante cu actiune multipla, care realizeaza o asa-numita „catastrofa” metabolica a celulelor fungice. In general, acestea sunt produsele care au o actiune preventiva si care nu prezinta riscuri semnificative. Pe de alta parte, alte substante actioneaza cu un mecanism extrem de specific, adica un proces metabolic particular. Multe produse care poseda acest ultim tip de actiune pot induce rezistenta la speciile fungice tratate. Cu cat acest fenomen este mai frecvent, cu atat este mai mare numarul de aplicatii facute cu acesta substanta sau cu substante chimice diferite, ce au totusi  acelasi mecanism de actiune biochimic. Acesta este motivul pentru care indicatiile referitoare la numarul de tratamente pe an, indicate pe eticheta unui produs fitosanitar nu sunt intotdeauna suficiente pentru a aminti de acest risc. De fapt, pentru a reduce cat mai mult posibil aparitia fenomenului, este necesar sa se limiteze anual numarul maxim de interventii cu acele substante care, in ciuda faptului ca fac parte din familii de substante chimice diferite, sunt echipate cu acelasi mod de actiune biochimic.

In concluzie…

Culturile nu pot sa reziste fara fungicide sau alte produse din gama fitosanitarelor. Trebuie totusi sa acordam atentie tipului de substante chimice folosite, pentru a favoriza starea de sanatate a plantelor, dar si un grad cat mai scazut de poluare. Alegerea magazinului esenzi.ro, pentru a va aproviziona cu astfel de produse, este o decizie buna atat pentru sanatatea culturilor, cat si pentru sanatatea noastra.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Pentru alegerile parlamentare, vă organizați programul astfel încât să vă asigurați că mergeți la vot?
Observator » Ştiri sociale » Pentru culturi sanatoase si bogate profitati de oferta de fungicide de la esenzi!