Antena Meniu Search
x

Gigi Becali acuză autorităţile de neglijenţă şi dezinteres în cazul bărbatului care s-a spânzurat la penitenciarul Rahova (VIDEO)

Gigi Becali a susţinut o conferință de presă, în care a acuzat autorităţile de neglijenţă şi dezinteres în cazul lui Ion Bujor, deținutul care s-a spânzurat săptămîna trecută în penitenciarul Rahova.

Gigi Becali, conferință de presă despre bărbatul care s-a spânzurat la penitenciarul Rahova

Gigi Becali a susţinut o conferință de presă, în care a acuzat autorităţile de neglijenţă şi dezinteres în cazul lui Ion Bujor, deținutul care s-a spânzurat săptămîna trecută în penitenciarul Rahova.

Tragedia a avut loc joia trecută, pe 16 martie. Ion Bujor era încarcerat la regim deschis. Deținutul, în vârstă de 33 de ani, ispășea o pedeapsă pentru furt și a fost găsit spânzurat în toaleta unui punct de lucru, aflat în interiorul Penitenciarului Rahova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânărul ar fi amenințat că se omoară, cu o zi înainte pentru că primise vestea că nu poate fi eliberat condiționat deși, în urmă cu trei săptămâni i-au murit soția și copilul, într-un grav accident rutier.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a reacţionat imediat la acuzaţiile lui Gigi Becali şi a precizat următoarele:

"Referitor la informațiile apărute în spațiul public legate de deținutul decedat la Penitenciarul București-Rahova, în data de 16.03.2017, pentru informarea corectă a opinie publice,  Administraţia Naţională a Penitenciarelor face următoarele precizări:nDin informațiile deținute până în prezent, nu există o conexiune între neacordarea învoirii de către administrația Penitenciarului București-Rahova pentru participarea la înhumarea unei rude a persoanei în cauză și presupusul act de suicid al acesteia. În luna martie 2017, deținutul a înaintat o cerere Penitenciarului București-Rahova pentru a beneficia de o învoire din motive umanitare, în conformitate cu art. 171 din Legea 254/2013, pentru participarea la înhumarea unui membru de familie, însă, deși i-au fost comunicate condițiile necesare, acesta nu a depus documentele justificative care atestă evenimentul nefericit, motiv pentru care solicitarea a fost respinsă de către directorul penitenciarului. Persoana custodiată nu a depus nicio cerere pentru participarea la înhumarea concubinei și copilului minor, eveniment produs în anul 2014, anterior depunerii în penitenciar. În ceea ce privește afirmațiile lansate în spațiul public conform cărora deținutul și-ar fi manifestat intenția unui act suicidar, această informație nu se confirmă.  Persoana în cauză  nu a depus nicio cerere administrației locului de deținere pentru liberarea condiționată, după decesul unor membri de familie, nefiind  vorba despre un ,,refuz al dreptului la eliberare condiționată''. Liberarea condiționată nu este un drept, în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aceasta este o instituție de sine stătătoare, iar persoanele private de libertate dobândesc vocația de a fi analizate în comisia de liberare condiționată doar după executarea fracției minime obligatorii, conform art. 100 din Legea 286/2009, cu modificările și completările ulterioare.  Astfel, deținutul nu îndeplinea condițiile legale pentru analiza  în comisia de propuneri pentru liberare condiționată, termenul de analizare fiind 02.02.2018. În cazul persoanei decedate la Penitenciarul București-Rahova, în data de 16.03.2017, ca în orice alt caz de deces înregistrat în sistemul penitenciar, administrația locului de deținere a sesizat organele de urmărire penală în vederea desfășurării unei anchete pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", precizeaza ANP, intr-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Gigi Becali acuză autorităţile de neglijenţă şi dezinteres în cazul bărbatului care s-a spânzurat la penitenciarul Rahova (VIDEO)