Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce legătură există activitățile gospodărești, precum grădinăritul, și sănătatea mintală a unei persoane

Sănătatea fizică și cea mintală sunt într-o strânsă legătură. O condiție fizică precară poate duce la deteriorarea stării psihice.

de Redactia Observator

la 12.05.2020 , 17:13

Ce legătură există activitățile gospodărești și sănătatea mintală a unei persoane - Shutterstock

De asemenea, o stare de sănătate mintală slabă poate precipita sau agrava problemele fizice. Se creează astfel un cerc vicios din care, uneori, este greu să ieșim.

Sănătatea individuală are un impact puternic asupra întregii comunității. De exemplu, dacă ești bolnav și stai acasă, productivitatea la locul de muncă scade. Totodată, bolile cronice afectează economia familiei, îngrijirea copiilor și sănătatea emoțională. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să ia măsuri pentru a se menține sănătos. În plus, este necesar să îi convingem și pe cei din jur să se preocupe de starea lor de sănătate. Multe dintre lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a ne menține într-o formă bună nu sunt costisitoare și sunt la îndemâna oricui.

Să consumăm cât mai multe lichide

Articolul continuă după reclamă

Organismul uman este alcătuit în principal din apă, motiv pentru care este extrem de important să ne hidratăm corespunzător, astfel încât să ne păstrăm sănătatea fizică. Apa reprezintă cea mai pură formă de hidratare, ajutând celulele corpului să funcționeze eficient. Dacă suntem corect hidratați, sistemul digestiv funcționează mai bine, avem mai multă energie și ne păstrăm tenul luminos. Acesta sunt doar câteva dintre beneficiile hidratării corecte. Specialiștii recomandă să bem cel puțin doi litri de apă pe zi și să renunțăm la băuturile carbogazoase cu un conținut ridicat de zahăr.

Să fim activi

A fi o persoană activă nu înseamnă neapărat să mergi la sală sau să alergi zece kilometri în fiecare zi. Exercițiile fizice trebuie adaptate în funcție de nevoile și posibilitățile fiecăruia. Inclusiv persoanele care au probleme fizice, precum dureri de spate ori rupturi de ligament, pot fi activi, cu condiția de a fi mai atenți atunci când aleg activitățile pe care le fac. Mersul pe jos, grădinăritul, dansul, mersul pe scări, plimbările cu bicicleta sunt doar câteva dintre activitățile care ne ajută să avem un stil de viață sănătos. În cazul persoanelor cu probleme fizice, este recomandată o vizită la o clinica ortopedica Bucuresti, unde medicii specialiști să alcătuiască planuri de tratament și exerciții potrivite pentru fiecare afecțiune în parte.

Să consumăm mai multe fructe și legume

O dietă bogată în fructe și legume este benefică dacă ne dorim să avem un corp sănătos. Fructele și legumele conțin vitamine naturale și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim.  De asemenea, nutriționiștii recomandă eliminarea din meniul zilnic a produselor de tip fast-food. Astfel, în locul unor chipsuri putem mânca un măr, iar cartofii prăjiți îi putem înlocui cu un morcov proaspăt.

Să dormim bine

Un somn de calitate permite organismului să se refacă după o zi agitată, celule corpului se repară, iar creierul se restartează și se pregătește pentru următoarea zi. Studiile au arătat că un somn bun ne ajută să ne concentrăm mai bine a doua zi, să luăm decizii cu mai multă ușurință, să ne amintim diverse informații și să fim într-o bună formă de funcționare cât mai multe ore. Cei mai mulți adulți au nevoie, în medie, de aproximativ opt ore de somn pentru a funcționa corect.

Să ne spălăm pe mâini

Majoritatea virusurilor se răspândesc prin contactul cu unele obiecte care, anterior, au fost atinse de persoane bolnave. Astfel, mânerul ușii, barele de susținere din mijloacele de transport în comun sau banii pot reprezenta surse de transmitere a unui virus. O persoană își atinge fața cu mâinile de cel puțin douăzeci de ori pe oră, ceea ce duce la infectarea organismului cu virusuri contractate în urma atingerii anumitor obiecte. De aceea, este important să ne spălăm frecvent mâinile cu apă și săpun, mai ales înainte de a mânca, astfel încât să îndepărtăm majoritatea germenilor.  

Aceste simple măsuri ne pot ajuta să ne păstrăm sănătatea fizică și pe cea mintală într-o formă optimă. În plus, așa îi protejăm și pe cei dragi.

Sursă foto: goffkein.pro/ Shutterstock

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Pentru alegerile parlamentare, vă organizați programul astfel încât să vă asigurați că mergeți la vot?
Observator » Ştiri sociale » Ce legătură există activitățile gospodărești, precum grădinăritul, și sănătatea mintală a unei persoane