Antena Meniu Search
x

Pe litoral se strâng deja şezlongurile, din lipsă de turişti pe plaje

Septembrie la mare era o experienţă relxantă pentru cei care nu agrează aglomeraţia şi căldura excesivă. Vorbim de anii dinaintea pandemiei, pentru că acum lucrurile s-au schimbat..

Vezi și
  • Doar hotelurile mai ramân deschise.
  • Cele mai multe se vor închide însă în a doua jumătate a lunii. 

Nici patronii de terase nu stau mai bine. Mulţi sunt la un pas să... stingă lumina pentru totdeauna şi să se reprofileze.  

Soarele nu mai dogoreşte ca în vârf de sezon, preţurile sunt mai mici, iar plajele mai aerisite. Sunt avantajele unei vacanţe la mare în luna septembrie, de care profitau zeci de mii de oameni înaintea pandemiei. Acum însă... , administratorii de plaje, împinşi de la spate de numărul mic al turiştilor, au început deja să strângă şezlongurile.

Plaja s-a golit, asa ca sezlongurile sunt adunate si sunt aduse aici, in locul unde, zilele trecute, era o terasa cu mese, scaune si oamenii se bucurau de vremea frumoasa. Acum, toate sezlongurile vor fi depozitate aici pana anul viitor.

Răzvan Chițan- admin plaja: Am strans cam 45 la suta din ele, mai am vreo 55 pe plaja.

Şi... viitorul nu arată prea grozav. Răzvan se teme că nu va reuşi să le închirieze pe toate. Îi rămâne doar să se bucure că nu şi-a închis afacerea. 

Răzvan Chițan- admin plaja: Un sezon greu, foarte greu, stresant.

Reporter: Cu incasarile cum ati stat?

Răzvan Chițan- admin plaja: Nu am calculat inca, dar nu cred ca avem profit anul acesta. Ne bucuram ca ne-am mentinut afacerile, ca am avut bani sa platim angajatii. Noi traim din resursele anilor anteriori.

Nici patronii de terase nu se mai gândesc la profit. Mulţi şi-au restrâns activitatea. Paul a mai păstrat doar câteva mese. 

Reporter: Cate mese ai, in mod normal, asezate pe terasa si cate ai acum?

Paul Marin, patron terasa: Cred ca am avut vreo 50, iar acum mai sunt, maxim, 10. Vrem sa prindem si weekendul asta si ne retragem.

Obligat să tragă obloanele mult mai devreme, Paul simte gustul amar al... dezastrului pe tremen lung. Se gândeşte chiar să renunţe la antreprenoriat.

Paul Marin, patron terasa: Si la ce ma gandeam eu, ma gandeam sa ma angajez personal in alta parte. Deci, asa de bine mi-a mers. Dupa parerea mea, nici nu trebuia sa dau durmul anul asta, dar am zis sa facem un sacrificiu.

Doar hotelurile mai ramân deschise. Cele mai multe se vor închide însă în a doua jumătate a lunii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pe litoral se strâng deja şezlongurile, din lipsă de turişti pe plaje