Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan: Număr unic de urgenţă pentru angajaţii STB care vor să iasă pe traseu, dar care se tem de acţiunile sindicatelor

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan a făcut sâmbătă după-amiaza o serie de declaraţii cu privire la situaţia transportului public din Bucureşti, ca urmare a participării sale la şedinţa cu reprezentanţii STB. A fost lansat un număr unice de urgenţă pentru şoferii care vor să lucreze, dar nu sunt lăsaţi de superiori.

de Redactia Observator

la 22.01.2022, 16:23

Nicuşor Dan: Număr unic de urgenţă pentru angajaţii STB care vor să iasă pe traseu, dar care se tem de acţiunile sindicatelor

Majoritatea angajaţilor STB au rămas închişi în depouri şi astăzi. Excepţie fac, până la această oră, vatmanii a 15 vehicule. Aceştia desfăşoară cursele conform programului. De altfel, şi ieri, doar două tramvaie de pe linia unu au circulat în Capitală, dintre care doar unul după programul complet. Dacă aveţi drum, astăzi, prin Capitală, planificaţi-vă atent călătoria. Transportul public de suprafaţă rămâne în continuare incert. 

Nicuşor Dan a anunţat în urma şedinţei lansarea unui număr unic pentru şoferii STB care îşi doresc să meargă pe traseu şi care ulterior sunt traşi la răspundere de superiorii din sindicat. Aceştia pot apela sub anonimat şi vor primisprijinul autorităţilor.  Numărul 0800800868 este valabil începând deastăzi.

Declaraţia lui Nicuşor Dan

"Vremea sindicalismului mafiot in România a apus, iar ce se întâmplă în zilele astea e ultima acţiune a acestui tipe de  sindicat mafioto-politic. Au fost şoferi şi vatmani care au înţeles nebunia in care acest sindicat îi ducea. Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti e o infracţiune. În judecarea unei infracţiuni cu cât persişti mai mult, cu atât e mai grav. Salut faptul că Parchetul a început urmărirea penală. 

Pe acelaşi subiect

S-au întâmplat azi în multe lucruri, ultimele zvâcniri ale acestui tip de sindicalism mafiot. Au fost oameni în depouri care au ieşit să îşi facă munca pentru care sunt plătiţi şi au fost intimidaţi până la agresaţi de reprezentanţi ai sindicatului. Acest lucru nu se poate întâmpla intr-un stat de drept şi nu poate rămâne fără urmări.

 0800 800 868 este un număr unic lansat special pentru toţi acei soferi si vatmani care vor să iasă, dar sunt împiedicaţi de colegi ai lor. Este un număr în care păstrează confidenţialitatea persoanei care sună, dar garantat poliţia intervine imediat. 

Vreau să promit ajutor juridic pentru orice persoană care se teme de acţiuni viitoare a sindicatului. Sindicatul acesta îşi trăieşte acum ultimele zile. Am fost în contact şi aseară şi azi dimineaţă cu mulţi oameni din STB pentru că există probleme STB şi trebuie să le discutăm corect, deschis şi să le rezolvăm", a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan: Număr unic de urgenţă pentru angajaţii STB care vor să iasă pe traseu, dar care se tem de acţiunile sindicatelor