Antena Meniu Search
x

Video Promisiunile fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, sacrificate pentru 22 de tone de tablă

A luat mită 22 de tone de tablă pentru a permite unui mare combinat să ne otrăvească aerul. Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită şi instigare la delapidare.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 29.01.2024, 18:03

Vezi și

Preşedintele Iohannis a încuviinţat cercetarea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Fostul ministru Alexe ar fi luat mită 22 de tone de tablă

Promisiuni de tinichea ale fostului ministru al Mediului, Costel Alexe. În timp ce făcea astfel de declaraţii, primea mită tone de tablă de la un mare combinat. 

Sculeni, Iaşi. Pe un teren de aproape patru hectare, mai multe clădiri aflate în curtea unei societăţi comerciale sunt în plină construcţie. Se lucrează inclusiv la montarea tablei pe mai multe acoperişuri.

Clara Mihociu, reporter Observator: "Cele 22 de tone de tablă ar fi ajuns la sediul aceşti societati comerciale administrate de o ruda a lui Costel Alexe. O astfel de proprietate se află chiar aici, la granita cu Republica Moldova"

Firma, pe numele soţiei

Proprietatea ar aparţine unei firme aflate pe numele soţiei fostului ministru al Mediului. 

Oameni de-ai locului care au muncit pe proprietatea din Sculeni povestesc că, într-adevăr, în toamna acestui an, la complex a ajuns un transport de tablă. 

Procurorii spun că prima tranşă din cele 22 de tone de tablă a fost primită cu şapte luni mai devreme, pe 23 aprilie 2020. Pe 7 iulie, a fost livrat un alt transport. 

Direcţia Naţională Anticorupţie: "În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră <și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme"

Ordin de ministru

Coincidenţă sau nu, pe 13 iulie 2020, la şase zile de la ultima tranşă, Alexe dădea un ordin de ministru prin care oferea gratuit fabricii respective peste 5 milioane şi jumătate de certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Valoarea lor pe piaţa internaţională ar putea ajunge la peste 180 de milioane de euro. 

Costel Alexe: "Am încredere în actul de justiție (...). Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii"

Costel Alexe a fost deputat și ministrul Mediului în guvernul Orban. A renunțat la portofoliul ministerial şi a câştigat în decembrie fotoliul de şef al Consiliului Judeţean Iasi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Promisiunile fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, sacrificate pentru 22 de tone de tablă