Tot mai mulți români, în pericol la locul de muncă! Ce avertizează specialiștii
Petrecem mai mult timp la serviciu decât acasă, plecăm dimineaţa şi ne întoarcem seara. Uneori, orele petrecute la locul de muncă ajung să ne îmbolnăvescă, fie din cauza stresului, die din cauza sedentarismului sau al accidentelor petrecute în timpul programului.
Petrecem mai mult timp la serviciu decât acasă, plecăm dimineaţa şi ne întoarcem seara. Uneori, orele petrecute la locul de muncă ajung să ne îmbolnăvescă, fie din cauza stresului, die din cauza sedentarismului sau al accidentelor petrecute în timpul programului.
Cu ajutorul campaniei Think Twice ne propunem să căutăm variante, opţiuni şi surse complete de informare şi să abordăm inclusiv subiecte tabu pentru ca orice decizie pe care o luaţi să vă ajute să reduceţi riscurile la care sunteţi expuşi.
Valentina este manager-ul unei firme de contabilitate Angajaţii ei au o profesie stresantă care le permite foarte rar să îşi părăsească birourile.
De aceea, după fiecare zi de 25 a lunii, după ce scapă de presiunea îndatoririlor, încearcă să facă diferite activităţi ca să se deconecteze.
Angajaţii Valentinei îşi petrec cel mai mult timp la birou, în faţa calculatorului. Însă, chiar şi aşa, aceştia sunt expuşi la anumite riscuri, de exemplu alunecări, împiedicări, căzături. De asemenea, statul pe scaun pe o perioadă lungă afectează, în timp, sănătatea angajatului.
Iar pentru job-urile cu risc, luarea în serios a protecţiei muncii este şi mai importantă. De exemplu, pentru muncitorii în construcţii este obligatoriu echipamentul de lucru.
Printre angajaţii din România îi găsim pe mulţi suferind de sindromul burnout declanşat din cauza serviciului şi a raportului dintre corp, emoţii şi oboseală.
Ca să evităm această situaţie, trebuie să dăm mai multă atenţiei familiei, prietenilor şi activităţilor relaxante.
Pentru siguranţa şi sănătatea la locul de muncă trebuie să contribuim atât noi, angajaţii, cât şi angajatorul.
Reducerea riscurilor este o preocupare tot mai des întâlnită în industrii dintre cele mai diverse, de la industria alimentară, textilă şi până la cea a tutunului. În acest sens se dezvoltă un portofoliu de produse care are scopul de a reduce posibilele efecte nocive la care ne expunem.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰