Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SINISTRU! Sute de tineri din Iași și-au băgat în vene droguri amestecate cu otravă de şobolani, spray de ţânţari sau îngrăşăminte

Dezvăluiri șocante din dosarul romilor acuzaţi că vindeau droguri elevilor şi altor consumatori ieşeni. 15 persoane, majoritatea de etnie romă, au fost reţinute de anchetatori în dosarul instrumentat de DIICOT, scrie presa locală.

de Redactia Observator

la 23.03.2017 , 18:08

SINISTRU. Sute de tineri din Iași și-au băgat în vene droguri amestecate cu otravă de şobolani, spray de ţânţari sau îngrăşăminte

Dezvăluiri șocante din dosarul romilor acuzaţi că vindeau droguri elevilor şi altor consumatori ieşeni. 15 persoane, majoritatea de etnie romă, au fost reţinute de anchetatori în dosarul instrumentat de DIICOT, scrie presa locală.

Anchetatorii spun că sute de tineri din Iaşi, unii chiar de 14 ani, cumpărau droguri fabricate de membrii reţelei. Traficanţii foloseau otravă de şobolani, spray de ţânţari sau îngrăşăminte pe care la amestecau cu stupefiantele, pentru a obține o cantitate mai mare de droguri. 

Potrivit procurorilor, traficanţii nu vindeau marfă pură condumatorilor de droguri, ci o prelucrau folosindu-se de otravă de şobolani, spray împotriva insectelor sau acetonă, pentru a crea substanţe halucinogene noi ce dădeau rapid dependenţă. Sute de tineri din Iaşi s-au numărat printre clienţii reţelei de traficanţi de droguri. Reţeaua era numeroasă şi era alcătuită din două grupări.

Articolul continuă după reclamă

„Gruparea era structurată funcţional, unii dintre inculpaţi fiind specializaţi în procurarea en-gros de materii prime pe care le foloseau la fabricarea produselor cu efect psihoactiv, pe care le vindeau celorlalţi inculpaţi specializaţi în distribuirea la nivel stradal direct către consumatori“, au precizat procurorii. Frecvenţa actelor de distribuire era deosebit de mare, în unele zile un dealer reuşind să deservească şi peste 100 de clienţi. Dozele erau comercializate cu preţuri cuprinse între 20 şi 60 de lei, în funcţie de preţul materiei prime. Produsele etnobotanice erau preparate de membrii reţelei din substanţă vegetală care era tratată sau amestecată cu compuşi chimici susceptibili de a genera efecte psihoactive precum şi cu diverse alte substanţe precum: acetone, spray-uri de combatere a insectelor (gen Killtox), otravă pentru rozătoare, îngrăşăminte chimice pentru plante sau substanţe de uz veterinar“, au menţionat procurorii DIICOT Iaşi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » SINISTRU! Sute de tineri din Iași și-au băgat în vene droguri amestecate cu otravă de şobolani, spray de ţânţari sau îngrăşăminte