Antena Meniu Search
x

VIDEO! Îl consumaţi zilnic, fără să ştiţi cum se face: Iaurtul cu fructe!

Deşi specialiştii recomandă evitarea iaurturilor cu fructe din comerţ din cauza îndulcitorilor şi fructelor nu tocmai sănătoase, succesul acestui mic dejun modern este unul imens

Deşi specialiştii recomandă evitarea iaurturilor cu fructe din comerţ din cauza îndulcitorilor şi fructelor nu tocmai sănătoase, succesul acestui mic dejun modern este unul imens

În filmuleţul de mai sus, puteţi vedea cum iaurturile cu fructe iau "naştere": de la deshidratarea fructelor până la ambalare.

Drept dovadă a succesului înregistrat, rafturile supermarketurilor concurează serios ca spaţiu de prezentare cu iaurtul clasic. Ca urmare a preferinţei multor consumatori, producătorii s-au conformat şi au scos pe piaţă noi şi noi sortimente, astfel încât este greu să mai numeşti un fruct pe care să nu-l găseşti mai apoi ambalat în combinaţie cu iaurtul.

"Din cauza conţinutului de zahăr, iaurtul cu fructe nu este recomandat pentru diabetici, pentru persoanele cu o glicemie prea mare (prediabet) sau pentru cei care vor să slăbească. Ca medic nutriţionist, eu recomand iaurtul simplu, deoarece are o proporţie rezonabilă de grăsimi, glucide şi proteine, fără a conţine toate ingredientele din varianta cu fructe", spune medicul nutriţionist Magdalena Moroşanu.

Nu strică să încercaţi şi varianta de iaurt cu fructe făcut în casă. Reţeta este simplă şi cât se poate de rapidă. Pentru două porţii mari e nevoie de aproximativ 400 de grame de iaurt, circa 200 de grame de fructe tăiate (mere, portocale, piersici, banane sau orice alt fruct), o linguriţă de zahăr vanilat, miere după gust şi câteva alune (sărate sau nu, după preferinţe) sau nuci ori migdale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » VIDEO! Îl consumaţi zilnic, fără să ştiţi cum se face: Iaurtul cu fructe!